High on Firen ystävät, huomio! Nyt kannattaa pitää silmät ja korvat auki – ”En malta odottaa…”

Uutta levyä nimittäin pukkaa!

29.01.2024

Stoner/sludge/doom metal -suuruus High on Fire julkaisi edellisen pitkäsoittonsa, yhtyeelle uran ensimmäisen Grammy-palkinnon tuoneen Electric Messiahin vuonna 2018. Nyt näyttää vahvasti siltä, että yhtyeeltä saadaan pienen tauon jälkeen uutta musiikkia pitkäsoittomitassa hyvinkin pian, sillä yhtyeen basisti Jeff Matz esitteli hiljattain Instagramissa uuden albumin vinyylien testipainosta.

”Kuuntelin juuri uuden High on Firen tulevan levyn vinyylitestiä. Kuulostaa uskomattomalta, en malta odottaa, että tekin pääsette sen kuulemaan. Kurt Ballou ja Alan Douches todella auttoivat luomaan tästä soonisesti iskevän teoksen”, Matz hehkuttaa.

Tuleva levy tulee olemaan ensimmäinen uuden rumpalin, myös Big Business -yhtyeestä tutun Coady Willisin kanssa, joka korvasi bändin pitkäaikaisen rumpalin Des Kenselin vuonna 2019. Matz ja yhtyeen johtaja Matt Pike paljastivat viime elokuussa Full Metal Jackie -radio-ohjelmassa vieraillessaan, että tulevalle levylle on päätynyt paljon vaikutteita turkkilaisesta musiikista sekä kaikuja 25 vuotta täyttäneen bändin alkuajoilta.

”Olen muutaman viime vuoden ajan opiskellut melko intensiivisesti turkkilaista kansanmusiikkia, mikä on ehdottomasti vaikuttanut siihen, mitä minä olen tuonut pöytään. Mutta joukossa on myös paljon klassisen High on Firen tyyppistä kamaa. Osa siitä on paluuta juurille hitaampaan, raskaampaan, bluesimpaan kamaa, mikä on siistiä, koska pari edellistä levyämme ovat olleet kokonaisuuksina hieman nopeampaa kamaa. Luulen, että vanhan tuotantomme fanit tulevat erityisesti nauttimaan tästä levystämme”, Matz totesi tuolloin.

Lisää luettavaa