Historiantunteja Sabatonin kanssa – yhtye avaa biisiensä taustoja uudella Youtube-kanavallaan

Ensimmäisessä osassa ollaan taistelukentällä Puolassa.

08.02.2019

Sabaton tunnetaan yhtyeenä, joka ammentaa paljon kappaleidensa aiheita ja teemoja historiasta, erityisesti sotiin liittyvistä tapahtumista. Niinpä ei tule kovin suurena yllätyksenä, että yhtye on nyt lanseerannut Youtubeen oman Sabaton History Channelin, jolla bändin jäsenet kertovat kappaleidensa taustoista historioitsijoiden kanssa.

Nyt kanavalle on ilmestynyt ensimmäinen video, jossa otetaan käsittelyyn kappale 40:1. Biisi kertoo Wiznan taistelusta vuodelta 1939, jolloin muutama sata puolalaissotilasta puolustautui 40 000 saksalaisvalloittajaa vastaan useiden päivien ajan. Voit katsoa videon tuosta yläpuolelta ja kuunnella itse biisin tuosta alapuolelta.

”Biisin on paitsi yksi suosituimpiamme, mutta sen kertosäe alkaa sanoilla ’tulessa kastettu’. Tämä on ainutlaatuinen projekti metallimaailmassa, joten tämä oli osuva valinta omaksi kasteeksemme!” basisti Pär Sundström kertoo, miksi kappale päätyi avaamaan historiakanavan.

”Näiden kuvaaminen on ollut mahtavaa ja jaksoja on hauska katsoa. Historiatyöryhmä on ottanut taustatutkimuksen tosissaan ja uskomme, että videoista voi oikeasti oppia jotain.”

Sabaton History Channeliin ilmestyy uusi jakso aina torstaisin ja sarjassa tullaan käsittelemään jokainen Sabatonin kappale – myös uudet, vielä julkaisemattomat seuraavan levyn kappaleet tullaan käsittelemään.

Lisää luettavaa