Huonoja uutisia kaikille, jotka odottavat Megadethin kulta-aikojen kokoonpanon paluuta

Megadeth vuonna 1990.

Kun Megadethin miehistö meni hiljattain uusiksi rumpali Shawn Droverin ja kitaristi Chris Broderickin lähdettyä omille teilleen, alkoi metallimedioissa herätä toivo, josko thrash-suuruus palaisi vanhojen hyvien aikojen muotoonsa – olihan yhtyeeseen jo palannut 1980–90-lukujen basisti David Ellefson. Alettiin kuiskia, että rumpali Nick Menza ja kitaristi Marty Friedman olisivat myös liittymässä joukkoon.

Nyt Ellefson jäähdyttelee spekulaatioita. Full Throttle Rock -sivustolle puhunut basisti kiteyttää haastattelussa, että ”jonkinlainen kunnian päivien haikaileminen on turhaa aarrejahtia”.

”Olemme miettineet uutta kokoonpanoa paljon, ja minusta kaikkein tärkeintä on tehdä hyvä levy. Biisit ne lopulta päättävät, ketkä yhtyeessä soittavat, eikä sitä ajatusta pidä muuttaa. Kokoonpano muodostuu albumin ehdoilla, se on asioiden oikea tärkeysjärjestys”, Ellefson toteaa.

Kun ottaa huomioon, miten paljon viime aikoina on huhuttu Rust in Peacen aikaisen kokoonpanon uudesta ajasta, voi kommentin tulkita selväksi toppuutteluksi. Friedman ja Menza voisivat olla hyvä valttikortti rundia ajatellen, mutta Megadethin kokoonpano määräytyy musiikin ehdoilla – sellainen tuntuu olevan Ellefsonin virallinen kanta.

Full Throttle Rockin haastattelu on muutenkin lukemisen väärti, mukana on ihan mielenkiintoisia vastauksia. Artikkelista muun muassa ilmenee, että kaikista Megadethin levyistä Ellefson muistelee lämpimimmin – niin, ei suinkaan Rust in Peacea tai Countdown to Extinctionia vaan Youthanasiaa. ”Countdownilla olimme erittäin pikkutarkkoja kaikkien mahdollisten nyanssien suhteen. Youthanasialla päätimme ottaa erilaisen lähestymistavan ja kuulostaa hyvältä bändinä”, Ellefson perustelee.