Hybridimetalliyhtye Keomalta uusi single – mukana paluun tehnyt laulaja Jasse Jatala

Contact-single käsittelee yhteydenpidon vaikeutta kaiken nykyteknologian keskellä.

19.04.2024

Vuonna 2008 perustettu Keoma palaa julkaisukantaan uudella Contact-singlellä, jolla laulaa paluun riveihin tehnyt alkuperäislaulaja Jasse Jatala, joka on tullut tutuksi myös Kaira-yhtyeestä sekä The Voice of Finland -ohjelmasta.

”2019 lähdin bändistä monien eri sattumusten johdosta. Hetkeä myöhemmin tajusin, että olin tehnyt yhden elämäni suurimmista virheistä. 2022 sain soiton parhaalta ystävältäni, bändin rumpalilta, voisinko tulla takaisin ja jatkettaisiin puhtaalta pöydältä? Sanoin välittömästi kyllä. Nyt kun katsoo taakseen, voi todeta, että aika myös puhdisti ilmaa ja olemme yhtenäisempi bändi kuin koskaan – sen todella tuntee ja kuulee myös tulevalta levyltämme, jolta ei puutu hittikertosäkeitä, raskaita aiheita elämästä, koukeroisia riffejä ja hypnoottisesti mukaansatempaavaa fiilistä”, Jatala kertoo.

Yhtye työsti nyt julkaistua Contact-singleä jo 2010-luvulla, mutta kappale jäi tuolloin kesken. Nyt kappale vietiin loppuun ja se löysi paikkansa myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta kolmannelta levyltä. Kappale yhdistelee bändille ominaiseen tapaan iloisia melodioita ja äkkivääryyttä. Lyriikoissa käsitellään puolestaan yhtä erikoista nykypäivän ongelmaa.

”Vaikka teknologia mahdollistaa helpommin yhteydenpidon kahden ihmisen välillä, tuntuu yhteydenotto silti usein vaikeammalta, kuin silloin kun soiteltiin vielä lankapuhelimella kavereille ’tuutko ulos’ -tyyppisesti”, Jatala avaa.

Lisää luettavaa