I Prevail -solistilla harvinainen sairaus, joka vaatinut jo useita leikkauksia – ”Tämä sairaus on murtanut minut”

31-vuotias Brian Burkheiser kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa.

03.05.2024

Suositun metalcore-yhtey I Prevailin laulaja Brian Burkheiser jakoi Instagram-sivuillaan päivityksen, jossa tämä kertoo sairastavansa harvinaista Eaglen syndroomaa. Eaglen syndroomassa kallon pohjassa oleva luu, joka on kiinnittynyt kurkkuun ja kieleen liittyviin lihaksiin ja nivelsiteisiin, on epänormaalin pitkä ja aiheuttaa kipua ja epämukavuutta nieltäessä ja päätä kääntäessä.

”Kävin hiljattain useissa leikkauksisssa harvinaisen sairauden, Eaglen syndrooman vuoksi. Tästä syystä joudun jättämään muutaman seuraavan kuukauden sovitut keikat väliin. Ajattelin aluksi voivani taistella kivun ja tuskan läpi, mutta kehoni ja mieleni tarvitsevat nyt aikaa toipuakseen”, Burkheiser kirjoittaa saatteeksi kuviin, joissa tämä makaa sairaalassa.

”Ollakseni ihan rehellinen, tämä sairaus on murtanut minut viimeisen parin viime vuoden aikana. Tajusin jo 2018, että jotain on vialla, mutta vasta hiljattain sain virallisesti selville, mikä on ongelmana. Olen taistellut läpi useita kiertusyklejä ja yrittänyt parhaani mukaan pitää mieleni korkealla, mutta päivä päivältä negatiivisuus ja kipu ovat kasvaneet. Voisin kirjoittaa kokonaisen kirjan kaikista oireista, joita tämä sairaus on tuonut mukanaan. Valitettavasti Eaglen syndrooma ei ole kovin tunnettu ja se on hiljainen tappaja. Valtaosalla sitä sairastavista, joiden kanssa olen puhunut, on itsetuhoisia ajatuksia, heillä on vaikeuksia suoriutua yksinkertaisistakin askareista ja he tuntevat olevansa taakkana läheisilleen. Minullakin on ollut sellaisia tuntemuksia, mutta nyt olen ottanut tehtäväkseni lisätä tietoisuutta ja antaa äänen kaikille tästä kärsiville.”

Lisää luettavaa