Iced Earth- ja Demons & Wizards -kitaristi mukana Yhdysvaltain kongressitalon hyökkäyksessä? – kuvat puhuvat puolestaan

Jon Schaffer on ennenkin osallistunut Donald Trumpia tukevaan mielenosoitukseen.

07.01.2021

Washington DC:ssä järjestettiin loppiaisena mielenosoitus, jonka päätteeksi presidentti Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressitaloon, jossa oli meneillään edustajainhuoneiston jäsenten ja senaattorien kokous. Kokouksessa oli määrä vahvistaa Joe Bidenin voitto presidentinvaaleissa. Istunto jouduttiin keskeyttämään ja osa kokoukseen osallistuneista jouduttiin evakuoimaan Trumpin kannattajien rynnäkön vuoksi.

Maailman metallimedioissa on kiinnitetty erityistä huomiota tiettyyn mellakassa otettuun kuvaan. AFP-uutistoimiston Roberto Schmidtin ottamassa kuvassa näkyy kongressitaloon tunkeutuneita Trumpin kannattajia, joista etualalla oleva parrakas mies näyttää erehdyttävästi Iced Earth– ja Demons & Wizards -kitaristi Jon Schafferilta (artikkelikuvassa vasemmalla). Asiasta ovat uutisoineet muun muassa Loudwire ja Blabbermouth.

Schafferin osallisuutta mellakointiin tukee myös Metal Injectionin esiin kaivama saksalaisen Die Welt -lehden artikkeli viime marraskuulta, jossa toimittaja haastattelee mielenosoitukseen osallistuneita Trumpin kannattajia. Yksi haastateltavista on ”John Schaper”, joka on tullut paikalle kotoaan Indianasta (jossa Schaffer asuu) ja miehen vaatetus myös täsmää Schmidtin ottamaan kuvaan.

Samaan aikaan monet muusikot ovat tuominneet Trumpin kannattajien toiminnan sosiaalisessa mediassa. Muun muassa KISS-nokkamies Paul Stanley kutsui mielenosoittajia terroristeiksi ja syytti Trumpia väkivaltaan yllyttämisestä.

Lisää luettavaa