Iced Earth -muusikot tuomitsevat mellakat, joissa bändin kitaristi oli mukana – ”Toivottavasti kaikki osalliset tuodaan oikeuden eteen vastaamaan teoistaan”

Jon Schafferin nimeä ei tiedotteen allekirjoituksista löydy.

11.01.2021

Heavy metal -yhtye Iced Earthin jäsenet ovat julkaisseet yhteisen tiedotteen, jossa he tuomitsevat loppiaisena Washington DC:ssä sattuneet mellakat, joka aikana joukko väistyvän presidentti Donald Trumpin kannattajia tunkeutui kongressitaloon kesken edustajainhuoneiston ja senaattorien kokousta.

Yhteistiedotteen ovat allekirjoittaneet laulaja Stu Block, basisti Luke Appleton, rumpali Brent Smedley sekä kitaristi Jake Dreyer – joukosta puuttuu siis kitaristi Jon Schaffer, joka kuvatodisteiden mukaan oli yksi kongressitaloon tunkeutuneista mielenosoittajista. Muun muassa Block ja Appleton ovat julkaisseet tiedotteen omilla Instagram-sivuillaan. Bändin omilla sosiaalisen median kanavilla nelikon allekirjoittamaa tiedonantoa ei ole julkaistu.

”Haluamme kiittää kaikkia, jotka ovat antaneet tukensa viime päivinä. Osa on ollut huolissaan hiljaisuudestamme, mikä on ymmärrettävää. Tarvitsimme hieman aikaa käsitelläksemme asiaa ja selvittääksemme muutamia faktoja ennen kuin teemme lausuntoja”, todetaan tiedotteessa.

”Emme missään nimessä tue tai hyväksy mellakoita tai niitä väkivaltaisuuksia, jotka liittyvät 6. tammikuuta mellakoihin. Toivottavasti kaikki osalliset tuodaan oikeuden eteen tutkittaviksi ja vastaamaan teoistaan. Murtunein sydämin lähetämme rakkautta ja myötätuntoa kaikille, joita nämä tammikuun kuudennen päivän tapahtumat ovat satuttaneet. Otamme erityisesti osaa sinä päivänä henkensä menettäneiden perheille. Ei ole olemassa sanoja, jotka antaisivat tarpeeksi lohtua. Mutta tietäkää, että olemme shokissa ja surun murtamia. Rakkautta kaikille.”

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI ja Metropolitan Police Department of the District of Columbia ovat etsintäkuuluttaneet kongressitaloon tunkeutuneet mielenosoittajat ja pyytävät kuvissa näkyvistä henkilöistä lisätietoja. Joukossa on myös kuva, jossa Jon Schafferin näköinen harmaaparta kävelee massan mukana pitkin kongressitalon käytävää.

https://twitter.com/a_fly_guy_no/status/1347641536603942915

Lisää luettavaa