Ikoninen Smoke on the Water sai musiikkivideon – Deep Purple juhlistaa Machine Headin uudelleenjulkaisua

Parempi myöhään!

02.03.2024

Englantilainen rockyhtye Deep Purple nauttii jo sen verran legendan statusta, ettei bändi taida juuri esittelyitä kaivata. Tuskin kukaan meistä on välttynyt kuulemasta vähintään heidän suurimpia hittejään, kuten Hush, Perfect Strangers tai Burn.

Kukaties kaikkein ikonisimmaksi heidän tuotannostaan nousee kuitenkin kappale nimeltä Smoke on the Water. Biisi on vuosien saatossa innoittanut lukuisia artisteja tekemään siitä oman versionsa, muutamia mainitakseni esimerkiksi Carlos Santana, Pat Boone, Dream Theater, Six Feet Under tai oma ylpeytemme Eläkeläiset, jonka koskettavaa suomenkielistä teosta Savua Laatokalla voit tunnelmoida jutun lopussa heti alkuperäisen kappaleen jälkeen.

Smoke on the Water ilmestyi alun perin vuonna 1973 levyllä Machine Head. Deep Purple juhlistaa jo viidenkymmenen vuoden rajapyykin ohittanutta albumiaan julkaisemalla siitä kolme cd:tä, blu-rayn, vinyylin sekä 60-sivuisen kirjan sisältävän super deluxe -painoksen. Tämän julkaisun kunniaksi klassikkokappale on nyt vihdoin saanut myös oman musiikkivideonsa.

Chiba Filmsin tuottaman videon ovat ohjanneet Dan Gibling ja Luke McDonnell. Gibling on vastannut myös käsikirjoituksesta sekä editoinnista ja McDonnell pääkuvittajan roolista. Toisena kuvittajana on toiminut Valeriia Proskurina, ja animaattoreina Richard Leshone sekä Robin Andrews.

Lisää luettavaa