Ilman The Big Four -keikkoja Anthraxia ei enää olisi, sanoo Scott Ian – ”Olimme uramme oudoimmassa tilanteessa”

Ison profiilin keikat ja Worship Music -levy auttoivat yhtyeen vaikean ajan yli, kitaristi tuumaa.

12.07.2022

Anthrax-kitaristi Scott Ian sanoo olevansa melko varma, ettei bändiä enää tänä päivänä olisi ilman vuonna 2011 ilmestynyttä Worship Music -levyä, joka oli bändin ensimmäinen laulaja Joey Belladonnan kanssa yli 20 vuoteen, sekä samoihin aikoihin osuneita The Big Four -keikkoja yhdessä Metallican, Megadethin ja Slayerin kanssa.

”Olimme uramme oudoimmassa tilanteessa tuolloin. Meillä ei silloin ollut virallisesti laulajaa, koska Joey ei ollut vielä lupautunut mukaan, mutta teimme levyä josta tuli lopulta Worship Music. Moni asia bändissä eli, joten kun saimme lopulta kutsun [keikoille], se antoi meille potkua monilla eri tavoilla”, Ian toteaa Metal Hammerin haastattelussa.

”Silloin tiesimme, että meidän on pakko saada Joey taas bändiin – hän oli mukana silloin alussa, kun asioita alkoi tapahtua. Pusersimme Worship Musicin valmiiksi ja siitä tulee comeback-levymme. Tavoitimme keikoilla ne, jotka eivät olleet nähneet meitä joko pitkään aikaan tai eivät koskaan. Ilman niitä keikkoja – ja tuota levyä – en rehellisesti usko, että Anthrax olisi vielä tässä näin kymmenen vuotta myöhemmin.”

Ian sanoo The Big Four -keikoista jääneen hyvin lämpimiä muistoja, kuten se, miten Metallica-nokkamies James Hetfield kävi moikkaamassa Anthraxin tyyppejä näiden pukuhuoneessa jokaisena keikkapäivänä.

”Hän tuli, moikkasi ja varmisti, että meillä on kaikki hyvin. Hän ei halunnut, että kenestäkään tuntuu siltä, ettei hänelle tai heidän managereilleen uskalla puhua. Hän oli heti, että mitä ikinä kaipaattekin, sanokaa hänelle siitä. Sitten hän hengaili kanssamme jauhamassa paskaa, joka päivä. Hän teki niin muidenkin bändien kanssa”, Ian muistelee.

Ian muistelee myös sitä, miten keikkojen päätteeksi kaikkien bändien jäsenet nousivat yhdessä lavalle jammailemaan lainakappaleita. Yhtyeet soittivat muun muassa Diamond Headin Am I Evilin sekä Motörheadia, joka ei kuitenkaan mennyt ihan putkeen.

”Vedimme Overkillin ja se oli aivan hirveää! Lars (Ulrich, Metallica-rumpali) nousi ja Dave Lombardo (Slayerin rumpali) istui rumpujen taakse siinä kohtaa, missä biisi yhtäkkiä jatkuukin tuplabasareilla – ja se lähti kymmenen kertaa nopeammin, kuin mitä olimme soittaneet. Tipuimme kärryiltä ja yritimme kuumeisesti päästä taas mukaan. Sitten tuli Charlien (Benante, Anthrax-rumpali) vuoro ja tempo vaihtui taas. Se oli yhtä kaaosta”, Ian nauraa.

Anthrax konsertoi Oulun Tullisalissa 21.10.2022 ja Turun Logomossa 22.10.2022. Mukana on myös speed metal -viisikko Municipal Waste.

YouTube video

Lisää luettavaa