In Flames -solisti ei ymmärrä ihmisiä, jotka kuvaavat keikkoja puhelimillaan – ”Sori vaan, mutta jos olet niin typerä…”

Anders Fridén kuitenkin lisää, ettei hän vastusta kuvaamista.

31.10.2023

Keikkojen kuvaaminen älypuhelimilla on tänä päivänä varsin tavanomainen juttu ja yleisömeren keskeltä ilmaan nostettujen luurien määrä on keikalla kuin keikalla tyypillisesti suuri. Jotkut artistit kokevat asian niin häiritseväksi, että kieltävät yleisöltä puhelimien käytön tai vähintäänkin painokkaasti kehoittavat pitämään älypuhelimen taskussa koko keikan ajan. Tuoreessa Metal Rootsin haastattelussa In Flamesin Anders Fridéniltä kysyttiin, miten tämä suhtautuu siihen, että joku yleisöstä kuvaa koko keikan tai vähintäänkin suuren osan keikasta puhelimellaan.

”En enää henkilökohtaisesti jaksa välittää siitä, kun olen lavalla. Tee, kuten haluat. Sori vaan, mutta jos olet niin typerä että menet keikalle ja sitten katsot sitä pieneltä ruudulta sen sijaan, että katsoisit mitä edessäsi oikeasti tapahtuu, minusta se tuntuu hukatulta mahdollisuudelta. Mutta mikäpä minä olen tuomitsemaan, tee kuten haluat. Sinä olet maksanut lipusta ja koet sen kuten haluat”, Fridén tuumaa.

”Toivoisin kuitenkin, että ihmiset laittaisivat puhelimensa taskuihin, koska kun he jälkikäteen katsovat niitä pätkiä puhelimistaan tai Youtubesta, se kuulostaa ihan paskalta. Sinä kuitenkin olisit voinut kokea sen siinä tilassa, mikä on paljon mahtavampaa kuin katsoa sitä pieneltä ruudulta. Mutta ihmiset tekevät kuten haluavat.”

”Minä en tule koskaan kieltämään puhelimien käyttöä. Silloin tällöin saatan sanoa lavalla jotain tyyliin: ’Laita se puhelin taskuusi ja mene pittiin’. Mutta en tarkoita sitä pahalla, se on vain kehoitus. Näin asiat vaan ovat eikä ihmisiä voi muuttaa. Näin keikoilla nyt toimitaan.”

Lisää luettavaa