Iron Maidenin Bruce Dickinsonista Helsingin yliopiston kunniatohtori

Onnittelut Dickinsonille!

Kuva: Tomi Pohto

Kuten toverilehtemme Soundi uutisoi, on Helsingin yliopiston filosofinen tiedekunta julkistanut vuoden 2019 kunniatohtorin tittelin saajat. Listalla on mukana myös Iron Maidenin nokkamies, laulajana, lentäjänä, kirjailijana, bisnesmiehenä, miekkailijana ja oluenpanijanakin tunnettu Bruce Dickinson.

23.-25. toukokuuta järjestettävässä promootiotapahtumassa kunniatohtoriksi vihitään lisäksi toimittaja Minna Pyykkö, kielentutkija Peter Auer, taidehistorian tutkija ja kuvataiteilija Mieke Bal, farmasia-alan professori Rudolf Bauer, kasvatustieteen professori Benõ Csapó, Nobel-palkittu Bengt Holmström, mikrometeorologian ja biogeokemiallisten kiertojen tutkija Anders Lindroth sekä tutkija Vaclav Smil bio- ja ympäristötieteelliseltä alalta. Dickinson vastaanottaa oman kunniatohtorin arvonsa poissaolevana.

Helsingin yliopiston kunniatohtoreiksi on promootiovuosien varrella vihitty esimerkiksi tasavallan presidentit Urho Kekkonen, Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen sekä monia merkittäviä suomalaistaiteilijoita, kuten Akseli Gallen-Kallela, Jean Sibelius ja Soile Isokoski, joten hyvään seuraan on Bruce päässyt. Inferno onnittelee kunniatohtori Dickinsonia!