Iron Maidenin luottotuottaja sanoo saaneensa jopa tappouhkauksia hypättyään Martin Birchin saappaisiin

Kevin Shirley kertoo oppineensa pestissään hyvinkin paksunahkaiseksi.

23.08.2021

Iron Maiden julkaisee 3. syyskuuta uuden Senjutsu-pitkäsoiton, joka on yhtyeen uran 17. studioalbumi. Levyn on tuttuun tapaan tuottanut yhdessä basisti Steve Harrisin kanssa Kevin Shirley, joka on toiminut yhtyeen luottotuottajana nyt jo vuodesta 2000 saakka. Shirley on siis tuottanut kaikki yhtyeen levyt sen jälkeen, kun Bruce Dickinson ja Adrian Smith palasivat bändin riveihin.

Metal Hammer -lehden Senjutsu-erikoisnumerossa Shirley kertoo, että varsinkin alkuaikoina bändin fanit saattoivat olla hyvinkin ärhäköitä levyihin ja niiden tuotantoon liittyvissä mielipiteissä. Monille tuotti erityisesti suuria vaikeuksia hyväksyä, että bändin entisen luottotuottajan sijaan puikoissa olikin nyt joku muu.

”Olen vuosien varrella oppinut, että joidenkin Maiden-fanien kanssa asioidessa täytyy olla hyvin paksunahkainen”, Shirley toteaa.

”Kun aloin tuottaa bändiä, sain paljon myrkkyä täynnä olevaa sähköpostia ja jopa tappouhkauksia, koska en ollut Martin Birch (edesmennyt tuottajalegenda, joka työsti yhtyeen levyt vuosina 1981-1992). Sellaiset asiat pitää vain oppia sivuuttamaan ja siitä tulee kuin vettä, joka valuu ankan selästä.”

Senjutsu-levyyn Shirley sanoo luonnollisestikin olevansa erittäin tyytyväinen.

”Rakastan levyä ja toivon, että myös fanit pitävät siitä. En malta odottaa, että pääsen kuulemaan nuo kappaleet livenä.”

Lisää luettavaa