Iron Maidenin puuttuminen Rock & Roll -kunniagalleriasta ei paljon bändiä hetkauta ja sille on yksi tietty syy

Bruce Dickinson ja Steve Harris kommentoivat asiaa.

23.06.2023

Iron Maiden on ollut kahdesti ehdolla Rock & Roll Hall of Fameen, mutta jäänyt molemmilla kerroilla rannalle – siitäkin huolimatta, että yhtye on pärjännyt yleisöäänestyksissä komeasti. Kunniagalleria onkin saanut osakseen runsaasti kritiikkiä siitä, miten esimerkiksi juuri vuodesta 2004 lähtien mukaan kelpuutettu Iron Maiden loistaa poissaolollaan, mutta bändin jäsenille asialla ei ole mitään merkitystä juurikin sen vuoksi, millä tavalla nimitykset valitaan.

”Meitä ei kiinnosta apinan perseen vertaa, koska ne ihmiset, jotka ymmärtävät meitä, eivät ole niitä, jotka johtavat musiikkibisnestä – mitä ikinä se tarkoittaakaan – koska sellaiset tyypit ovat hyvin pitkälti niitä, jotka eivät osaa tienata elantoaan millään muulla tavalla”, laulaja Bruce Dickinson totesi hiljattain The Telegraphin haastattelussa.

Basisti ja bändin perustaja Steve Harris on Dickinsonin kanssa samoilla linjoilla, että Hall of Fame -tunnustuksella ei ole hirveästi painoarvoa, koska yksin fanit ja yleisö eivät päätä, kuka pääsee mukaan.

”Minua ei ole koskaan kiinnostanut [ettemme ole mukana]. Se ei liikuta minua suuntaan tai toiseen. En vastusta sitä ja jos joku saa sen tunnustuksen, hyvä niin”, Harris tuumasi Metal Hammerin haastattelussa.

”Mutta emme ole koskaan tehneet musiikkia siksi, että pääsisimme johonkin kunniagalleriaan tai sellaista. Ja jos kyse olisi pelkästään yleisöäänestyksestä, se olisi ok. Mutta se toimii niin, että vaikka saisit kuinka paljon yleisöääniä, se lasketaan vain yhdeksi ääneksi. Eli se ei todella edusta mitään.”

”Jos meidät joskus nimetään mukaan, en osaa sanoa, mitä siitä ajattelisin.”

Lisää luettavaa