Iron Reagan erotti basistinsa – Rob Skotis vakavien syytösten kohteena

Basisti kiistää väitteet seksuaalirikoksista.

15.01.2020

Crossover thrash -yhtye Iron Reagan tiedottaa erottaneensa yhtyeessä vuodesta 2013 saakka vaikuttaneen basisti Rob Skotisin (kuvassa toinen vasemmalta). Syyksi kerrotaan seksuaalirikokset, joihin Skotisin väitetään syyllistyneen.

”Tästä hetkestä alkaen Robert Skotis ei ole enää Iron Reaganin aktiivinen jäsen. Pahoittelemme viivästynyttä vastaustamme hänestä esitettyihin syytöksiin ja toivomme, ettemme ole osaltamme aiheuttaneet lisää harmia vastaamalla vasta nyt. Emme hyväksy saalistavaa käytöstä emmekä tietoisesti halua olla tekemisissä sellaisen kanssa, joka on mielestämme uhka tai vaaraksi kenellekään. Toivomme Robin tekevän julkisen tiedotteen, jossa tämä selventää tilannettaan meille ja kaikille muille”, yhtye kirjoittaa Facebookissa.

Skotisia kohtaan on esitetty syytöksiä raiskauksesta ja useista seksuaalisista ahdisteluista. Hänen on kerrottu myös houkutelleen humalaisia naisia osaomistamansa ravintolan yläkerrassa sijaitsevaan asuntoonsa. Syytösten vuoksi Skotis on paitsi erotettu Iron Reaganista, myös hänen omistajuutensa mainittuun ravintolaan on purettu.

”Cobra Cabana on katkaissut kaikki välit Robert Skotisiin. Hän ei enää työskentele ravintolassa eikä asu sen yläpuolella ja kunhan paperityöt on saatu hoidettua, hän ei myöskään ole enää osaomistajana yrityksessä. Olemme aina pitäneet Cobaa turvallisena paikkana ja pyrimme myös pitämään sen sellaisena jatkossakin. Uskomme uhreja, olemme kuulleet syytöksistä ja teimme päätöksen lopettaa yhteistyöt välittömästi”, Cobra Cabana -ravintola tiedotti.

Skotis on kommentoinut asiaa ja kiistää kaikki syytökset perättöminä.

”Olen joutunut anonyymin Twitter-tilin perättömän hyökkäyksen kohteeksi. Tämän nimettömän ja kasvottoman tilin ainoa tarkoitus on heittää lokaa paikallisten yrittäjien niskaan. Valitettavasti nämä kunniaa loukkaavat väitteet ovat saaneet aikaan tarpeeksi kuohuntaa, että minut on syrjäytetty rakastamastani ravintolasta ja pakotettu ainakin väliaikaisesti astumaan sivuun Iron Reaganista. Tämä koko episodi on sanoinkuvaamattoman tuskallinen ja hämmentävä. Sen voin sanoa kaikella varmuudella, että mikään nänistä syytöksistä ei pidä paikkaansa. Kehoitan kaikkia katsomaan tarkasti, mistä lähteestä nämä väitteet ovat peräisin ja harkitsemaan ennen tuomitsemista”, Skotis kirjoittaa.

Lisää luettavaa