Janne Wirman ja Henkka Seppälä Children of Bodomin viimeisestä keikasta: ”Tunsin lavalla suurta helpotusta”

Kyseinen keikka julkaistiin tänään livelevynä.

15.12.2023

Children of Bodom soitti viimeisen keikkansa 15.12.2019 Helsingin jäähallissa. Keikan taltiointi julkaistiin tänään A Chapter Called… Children Of Bodom (Final Show In Helsinki Ice Hall 2019) -livelevyn muodossa. Levystä järjestettiin eilen (14.12.) ennakkokuuntelutilaisuus Espoon Bodom Bar & Saunassa, jossa paikalla olivat myös bändin basisti Henkka Seppälä ja kosketinsoittaja Janne Wirman. Seppälä ja Wirman vastailivat tilaisuudessa yleisön kysymyksiin ja muistelivat bändin viimeisiä hetkiä.

”Tunsin lavalla suurta helpotusta, koska olin kyllästynyt Alexin (Laiho, kitaristi-laulaja) ongelmiin ja jatkuviin vaikeuksiin tämän yhden tyypin takia. Tyypin, joka oli paras ystävämme ja kirjoitti kaikki biisimme, mutta joka yhtäkkiä muuttui joksikin, jota en enää tunnistanut. Hän oli täysin eri persoona ja niin sairautensa ja ongelmiensa nujertama, että saavutimme sen pisteen, jossa emme voineet enää jatkaa näin”, Wirman toteaa.

”Oli tavallaan onni, että bändin sisällä tapahtui tämä yhteenotto, minkä vuoksi päätimme laittaa pillit pussiin aiottua aikaisemmin ja äänitimme tämän viimeisen keikkamme. Jos olisimme seuranneet Alexin alkuperäistä suunnitelmaa ja tehneet pitkän jäähyväiskiertueen, joka olisi muistaakseni jatkunut aina vuoteen 2022 asti, pandemia olisi pilannut kaikki suunnitelmat emmekä luultavasti olisi koskaan saaneet tällaista viimeistä muistoa [livelevyn muodossa]”, Seppälä jatkaa.

Kaksikolta kysyttiin, kävikö kenelläkään mielessä, että yhtye olisi vain pitänyt pitkän tauon ja palannut sen jälkeen taas yhteen. Seppälä toteaa tähän, että bändin manageri Steve Davis kyllä kysyi heiltä samaa, mutta he eivät nähneet muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa kokonaan.

”Steve kysyi minulta juuri ennen viimeistä keikka, ettekö aio enää koskaan soittaa Alexin kanssa. Sanoin soittavani ainoastaan, mikäli hän hakee apua ja raitistuu täysin. Tiesin, ettei se ole vaihtoehto vaan hän oli valitettavasti siinä kohtaa päättänyt kuolla addiktioonsa, mikä on kamalaa ja surullista. Mutta tunsin hänet riittävän hyvin, että tiesin, ettei hän enää saa itseään kuntoon”, Wirman lisää.

Laiho kuoli 29. joulukuuta 2020 41-vuotiaana. Laihon kuolinsyyksi todettiin alkoholin aiheuttama maksan rasvarappeutuminen ja haiman sidekudostuminen. Hänen elimistöstään löydettiin myös jälkiä särkylääkkeistä, opioideista ja unilääkkeistä.

Lisää luettavaa