Japanin metallierikoisuus Sigh sai uuden levyn valmiiksi – mukana menossa myös Phil Anselmo

Alati mielenkiintoinen Sigh kääntää jälleen uuden sivun urallaan.

29.09.2018

Scorn Defeat -esikoisensa (1993) legendaarisen Deathlike Silence Productionsin kautta julkaissut japanilaisbändi Sigh on edennyt kauas blackmetallisista alkuvuosistaan.

Sittemmin kohti jatkuvasti kokeilullisempia ja progressiivisempia maastoja kulkeva porukka julkaisee yhdennentoista levynsä Heir to Despairin 16. marraskuuta.

Siinä missä edeltävä albumi Gallows (2015) oli sinfoninen ja teatraalinen kokonaisuus, Heir to Despairin kuvataan ottavan katsauksen vanhan progressiivisen musiikin suuntaan, tarjoillen paljon raskasta, psykedeelistä ja eksoottista tavaraa.

Ensimmäisenä biisinä julkaistaan Homo Homini Lupus:

”Homo Homini Lupus, eli ’Ihminen on ihmiselle susi’. Thomas Hobbes viittasi tähän lauseeseen kuvatakseen kuinka ihminen käyttäytyi ennen sivilisaation syntymistä, perustajajäsen Mirai Kawashima selventää.

The Walking Deadin maailma voisi olla paras esimerkki siitä, millaisia oikeasti olemme. Ihmisistä tulee susia, tai sanoisinko, että ihmiset ovat susia todellisessa luonnossaan. Katso, mitä esi-isämme tekivät sodissa! Katso, mitä esi-isämme tekivät nälänhätien aikaan! Meillä kaikilla on oma sutemme sisällä.”

Biisin vierailevana vokalistina kuullaan mm. Panterasta ja Downista tuttua Phil Anselmoa, joka on Kawashiman ystävä jo parinkymmenen vuoden takaa:

”On suuri kunnia saada hänet viimein levyllemme! Hän toi kappaleeseen hienon tunnelman todella syvällä äänellään! Pitäisi olla TODELLA helppoa huomata, mitkä osat ovat Philin laulamia.”

Lisää luettavaa