Jello Biafra julkaisi muistokirjoituksen edesmenneelle Dead Kennedys -bänditoverilleen – ”Tuntuu kuin juna olisi törmännyt minuun”

Laulaja julkaisi muistokirjoituksen viime viikolla menehtyneelle rumpali D. H. Peligrolle.

01.11.2022

Viime viikonloppuna maailmalta kantautui suru-uutinen, että Dead Kennedys -yhtyeen pitkäaikainen rumpali D. H. Peligro menehtyi tapaturmassa aiheutuneeseen päävammaan. Peligro oli kuollessaan 63-vuotias.

Dead Kennedysin perustajajäsen ja alkuperäinen laulaja Jello Biafra julkaisi Peligrolle pitkän muistokirjoituksen Alternative Tentacles -sivuston kautta.

”En todellakaan osannut odottaa tätä. Tuntuu kuin juna olisi törmännyt minuun”, Biafra aloittaa kirjoituksensa.

”Huolimatta kaikesta siitä, mitä hän oli mielelleen ja ruumiilleen tehnyt, en koskaan ajatellut, että menettäisimme hänet ensimmäisenä. Hän oli muutakin kuin vain meidän voimakas ja unohtumaton rumpali. Hän oli lahjakas laulaja, biisintekijä, kitaristi ja paljon muuta. Hänen läsnäolonsa tunsi rumpusetinkin takaa. Hän luotti eläimelliseen vaistoon eikä koskaan soittanut mitään tismalleen samalla tavalla kahdesti. Hän oli synnynnäinen showmies.”

Biafra muistelee, miten Peligro liittyi vuonna 1978 perustettuun Dead Kennedys -yhtyeeseen vuonna 1981 vuosi debyyttilevy Fresh Fruit for Rotting Vegetablesin ilmestymisen jälkeen. Hän muistelee kirjoituksessaan myös lämpimästi heidän yhteisiä kommelluksiaan ja kolttosiaan.

”Hän nuorensi koko bändiä 10 vuodella kaikkine hiton piloineen ja elämöimisineen. Hän esimerkiksi heitteli Australiaan lentäessä ruokaa ympäri konetta matkustajien päälle, kunnes kapteeni tuli taakse ja uhkasi pidättää hänet. Roomassa minä ja hän kiskoimme levy-yhtiön ikkunan ulkopuolella olleita kaapeleita emmekä tajunneet, että vedimme kaikkien ihmisten parvekkeilla ja olohuoneissa olleita telkkareita alas. Nauroimme monille asioille, joille muut eivät nauraneet. Meillä oli erityinen yhteys”, Biafra kirjoittaa.

Lue Biafran koko muistokirjoitus täältä.

Lisää luettavaa