Jesper Strömblad taas ilman bändiä: nyt päättyi ura The Resistancessa

10.03.2016

Kuten hyvin tiedetään, Jesper Strömblad jätti kaksikymmentä vuotta kestäneen pestin huippumenestyneessä In Flamesissä alkoholiongelmansa vuoksi. Aivan putkeen ei mennyt myöskään tuoreemman yhtyeensä, viisi vuotta sitten perustetun The Resistancen kanssa, sillä bändi ilmoitti Strömbladin eronneen porukasta masennuksen takia.

Strömbladin näkemys asiasta on toisenlainen.

– Luin The Resistancen sivuilta, että olen lähtenyt bändistä. Kyllä, pitää paikkaansa, mutta en ollut tietoinen, että masennus oli lähtöni syy, mies kertoo.

– Kävin viime vuonna todella syvällä. Ymmärrän olevani alkoholisti, ja bändi kärsi tästä kovasti, mutta viimevuotiset tapahtumat muuttivat mieltäni paljon ja löysin elämälleni uuden suunnan. En puhu bändin jätkistä pahaa, sillä he ovat tukeneet minua kaikessa, mutta asioilla on aina kaksi puolta. Toivon heille kaikkea hyvää, mutta minun masennukseni… no, en ole tuntenut sitä enää pitkään aikaan, joten olin kieltämättä aika yllättynyt lukiessani siitä oman bändini sivuilla.

Pieniä merkkejä tulevasta saattoi aistia jo The Resitancen tammikuussa ilmestyneeltä levyltä Coup de Grâce, joka oli puhtaasti yhtyeen toisen kitaristin, niin ikään In Flamesissä vaikuttaneen Glenn Ljungströmin käsialaa.

Ljungström myös soitti levyn kaikki kitaraosuudet, kunnes jätti bändin ”henkilökohtaisiin syihin” vedoten.

Lisää luettavaa