Jess and the Ancient Ones -sivuprojekti viettää hautajaisiaan toisen levynsä myötä – Harmain-single aloittaa saattohoidon

The Exploding Eyes Orchestra on täyttänyt tehtävänsä, toteaa biisintekijä Tommi Hoffren.

The Exploding Eyes Orchestra syntyi sivuprojektina Jess and the Ancient Ones -yhtyeen viettäessä levytys- ja keikkataukoa vuonna 2013. Projekti julkaisi biisintekijä Tommi Hoffrenin sävellyksistä kootun debyyttialbuminsa vuonna 2015 ja laitettiin vuorostaan jäihin emoyhtyeen jälleen aktivoiduttua. Nyt The Exploding Eyes Orchestra nostaa taas päätään ja julkaisee Svart Recordsin kautta toisen pitkäsoittonsa 5. lokakuuta. Esimakua tulevasta II-albumista voi ottaa haltuun tuosta yläpuolelta löytyvän Harmain-kappaleen muodossa.

Singlejulkaisu on samalla lopun alkua ja The Exploding Eyes Orchestra viettää II-albuminsa myötä myös hautajaisiaan. Koska Jess and the Ancient Onesin nykyinen soittajisto on muotoutunut täsmälleen samaksi kuin sivuprojektina alkaneen The Exploding Eyes Orchestran kokoonpano ja ryhmät ovat lähentyneet toisiaan myös musiikillisesti, on emoyhtye niin sanotusti nielaissut poikasen osaksi itseään eikä sille ole enää erikseen tarvetta.

”En kyllä usko että teemme tämän nimen alla enää musiikkia. Se syntyi tarpeeseen silloin aikanaan ja on nyt tehtävänsä täyttänyt. Saatamme tosin joskus JATAO:lla heittää jotain TEEO-kamaa livenä, mutta suurempia keikkarupeamia ei ole tulossa”, Hoffren toteaa.