Joe Lynn Turner ja Ronnie Romero napit vastakkain Rainbow’n viimeisimmän tulemisen vuoksi – ”Se oli täys fiasko”

Ex-laulajan mielestä Ritchie Blackmore teki yhtyeen perinnölle vain vahinkoa viimeisimmällä reunionilla.

19.09.2022

Ritchie Blackmoren johtaman Rainbow-yhtyeen entinen laulaja Joe Lynn Turner ja bändin viimeisimmässä inkarnaatiossa laulanut Ronnie Romero ovat ajautuneet napit vastakkain sosiaalisessa mediassa.

Kaksikon riita sai alkunsa, kun Joe Lynn Turnerilta kysyttiin hiljattain Rock Of Nationsin haastattelussa, mitä Rainbow’ssa vuosina 1980-1984 (sekä Blackmoren toisessa yhtyeessä Deep Purplessa vuosina 1989-1992) toiminut laulaja ajatteli, kun Blackmore kokosi Rainbow’n uudelleen muutama vuosi takaperin Ronnie Romeron, Stratovariuksesta tutun kosketinsoittaja Jens Johanssonin, Blackmore’s Nightin nykyisen rumpalin David Keithin sekä Blackmore’s Nightin entisen basistin Bob Nouveaun kanssa.

”Ei se oikeastaan ollut mikään reunion, koska mukana ei ollut ketään entisiä jäseniä. Se oli oikeastaan vain Blackmore’s Night, mutta eri laulajalla”, Joe Lynn Turner sanoi.

”On paljon ihmisiä, jotka rakastavat Rainbow’ta, mutta jotka eivät koskaan nähneet bändiä keikalla. Tämä olisi ollut heille loistava mahdollisuus nähdä se oikea Rainbow. Mutta kuten olen ennenkin sanonut, minusta se oli halpa imitaatio… En oikeastaan edes tiedä, miksi sitä pitäisi sanoa. Minusta se oli täys fiasko. Mielestäni [Blackmore] teki näin Rainbow’n perinnölle vain vahinkoa.”

Joe Lynn Turnerin haastattelun tultua julki, Ronnie Romero kommentoi ex-laulajan sanomisia omalla Instagram-sivullaan. Romero ei luonnollisestikaan pitänyt entisen Rainbow-laulajan mielipiteestä yhtään.

”En tiedä enkä välitä tietää, mitä Pääjehun ja joidenkin ex-jäsenten välillä on tapahtunut. Olen vain tavallinen tyyppi, joka eräänä päivänä sai puhelun yhdeltä idoliltaan, joka pyysi mukaan bändiin, jossa laulaminen on aina ollut suuri haave. Siinä se. Olen melko varma, että hoidin tonttini hyvin (sama koskee myös Jensiä, Bobia ja Davidia, jotka ovat loistavia muusikoita) ja sellaista palautetta myös sain kaikkialta, missä kävimme. Tiedän myös, ettei kaikkia voi miellyttää, mutta en suvaitse sitä, jos joku sanoo työtäni halvaksi”, Romero kirjoitti vastineeksi.

”Kenties joidenkin ihmisten olisi aika jatkaa eteenpäin. kuten hän on tehnyt muiden asioidensa kanssa, ja varoa halveksumasta rehellisiä ihmisiä, jotka paiskivat yhtä kovasti töitä kuin hän. Loppujen lopuksi musiikki on se tärkein asia.”

Joe Lynn Turner vastasi myöhemmin omalla Facebook-sivullaan Romeron kommenttiin toteamalla, ettei hänen alkuperäinen lausuntonsa ollut osoitettu hänelle tai keneenkään muuhun yksittäiseen henkilöön, vaan hän tarkoitti kommentillaan sitä, että Rainbow’n uusi tuleminen olisi ansainnut isompaa huolellisuutta ja huomiota.

”Rainbow oli ikoninen bändi, jonka jokainen inkarnaatio oli ainutlaatuinen ja erinomainen. Yksi yhteinen tekijä kaikilla oli kuitenkin se, että rima laadun ja tinkimättömyyden suhteen oli korkealla ja herra Blackmore vaati todella paljon kaikilta muilta ja vielä enemmän itseltään. Opin bändissä ollessani tärkeimmät opit omaa uraani ajatellen ja olen siitä ikuisesti Ritchielle kiitollinen”, Joe Lynn Turner kommentoi.

”Puristin itsestäni kaiken hien, veren ja kyyneleet Rainbow’ssa ollessani joten mielipiteeni viimeisimmästä inkarnaatiosta on perusteltu eikä ole muuttunut miksikään. Olin mukana tai en, minusta tämän reunionin olisi pitänyt kunnioittaa niitä ikonisia standardeja, jotka herra Blackmore itse oli asettanut.”

”Viimeisin kommenttini ei koskaan koskenut ketään yksittäistä henkilöä, se ei missään nimessä ollut tarkoitukseni. Mutta jos joku tuntee niin, on hän joko vainoharhainen tai epävarma omasta arvostaan. Monet teistä tietävätkin, että olen jatkanut eteenpäin ja olen juuri siinä pisteessä, jossa haluan olla.”

”Mielestäni Rainbow’n perintö olisi yksinkertaisesti vain ansainnut parempaa kohtelua ja kunnioitusta aivan samalla tavalla kuin ne omistautuneet fanit, jotka halusivat nähdä Rainbow’n koko komeudessaan.”

Lisää luettavaa