Jon Schaffer: ”Iced Earth tulee äänittämään uransa alkuaikojen levyt uusiksi”

30.12.2017

Ensi vuonna kolmikymppisiään juhliva jenkkiläinen perusheviporukka Iced Earth julkaisi kesällä kolmannentoista levynsä Incorruptiblen.

Kitaristi-kosketinsoittaja-laulaja Jon Schaffer on ollut levystä luonnollisesti innoissaan, ja hänen mukaansa albumi on hyvin perinteinen Iced Earth -teos.

– Olen sitä mieltä, että levyssä on klassikon aineksia. Tämä on tietysti fanien käsissä, mutta fanimme ympäri maailman ovat olleet todella innoissaan Incorruptiblesta. Vaistoni näiden asioiden suhteen on ollut yleensä oikeassa, ja minulla oli vahva fiilis asiasta jo varhaisessa vaiheessa kirjoitusprosessia, Schaffer kertoi Rock Overdosen haastattelussa.

– Toistaiseksi kaikki näyttää hyvältä, mutta eihän kukaan voi sanoa neljän kuukauden perusteella, että levystä tulee klassikko. Saa nähdä. Monet kappaleista ovat parhaita, joita olen ollut kirjoittamassa.

Kovasti töitä tekevä yhtye suunnittelee parhaillaan vanhojen levyjen uudelleenäänityksiä.

– Aiomme äänittää vanhat levymme uusiksi seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tulemme äänittämään uusiksi paljon vanhaa tavaraa, koska minulla ei ole oikeuksia niihin biiseihin, emmekä saa niistä juuri mitään tuloja. Jos äänitämme levyt uusiksi, siinä tapauksessa jokainen jäsen bändissämme on oikeutettu rojalteihin tulevaisuudessa.

– Tämä tulee olemaan iso projekti, ja sitä on varmasti hauska tehdä – siis todella paneutua sisälle vanhaan kamaan, erityisesti kuuteen ensimmäiseen albumiin. En osaa vielä sanoa varmasti, mistä levystä aloitamme, mutta minulla on hyvä idea tämän suhteen. Minun täytyy vain puhua muut jätkät ympäri seuraavien kuukausien aikana.

– Minusta alkuperäiset kiekot ovat mahtavia, mutta fakta on, että ne ovat bisnesmielessä todella huono diili Iced Earthille, joten jos aiomme jatkaa urallamme eteenpäin, meillä täytyy olla täysi kontrolli vanhoihin biiseihimme.

Lisää luettavaa