Jos Suomella olisi ydinaseohjelma, olisimmeko rauhan asialla vai sotahurmoksessa? Tätä pohtii metalliduo Isännät uudella singlellään

Thrashin ja extreme metalin rajamailla sukkuloiva Väinämöinen 666 varoittaa siitä, miten helposti sotahulluus voi saada vallan.

13.06.2024

Modernia metallia sekopäisellä otteella takova Isännät on julkaissut uuden singlen viinanhuurua ja ydintuhoa tihkuvan musiikkivideon kera.

”Parin megatonnin voimalla iskevä Väinämöinen 666 sai alkunsa urbaanista legendasta, jonka mukaan Suomella on salattu ydinaseohjelma. Sanoituksissa otamme tämän tornarin todesta ja kysymme, millainen valtio olisimme, jos salkustamme löytyisivät koodit koko maailman tuhoamiseen. Työskentelisimmekö rauhan puolesta – vai kokoontuisimmeko sotahurmoksessa torille ostamaan Nuclear Perkele Finland -fanituotteita? Sodanvastainen teksti muistuttaa meitä siitä, että on olemassa piruja, joille ei koskaan saisi antaa pikkusormeaan. Teemu Lahdenperän kuvaama video on kuin suora kuvitus kappaleen lyriikoille: hauska, terävä ja sopivan hävytön”, kuvailee kitaristi-laulaja Lassi Linnola.

Lisää luettavaa