Judas Priest -kitaristi sairastaa Parkinsonin tautia – bändi lähtee kiertueelle tuuraajan kanssa

Yhtye tiedotti ikävistä uutisista sosiaalisessa mediassa.

Brittihevi-ikoni Judas Priest tuli aikanaan tunnetuksi erityisesti perustajajäsentensä K.K. Downingin ja Glenn Tiptonin kahden kitaran äänivallista ja stemmoista. Downing jätti yhtyeen 2011 ja nyt on Tiptonin aika siirtyä syrjään: yhtye tiedottaa kitaristin sairastavan Parkinsonin tautia, joka estää tätä soittamasta kaikkein vaativimpia kitaraosuuksia keikoilla.

Ensi kesänä muun muassa Hyvinkään Rockfestissä esiintyvä bändi ei aio kuitenkaan perua kiertuettaan vaan toiseksi kitaristiksi Richie Faulknerin rinnalle nousee uuden Firepower-albumin osatuottajana toiminut Andy Sneap.

”Haluan kaikkien tietävän, että on erittäin tärkeää, että Judas Priestin kiertue etenee suunnitelmien mukaan enkä ole jättämässä bändiä – roolini on vain muuttunut. En sulje pois sitä mahdollisuutta, että nousen silloin tällöin lavalle vointini sen salliessa, joten odotan innolla näkeväni teidät metallihullut vielä kerran”, Tipton kertoo sosiaalisessa mediassa julkaistussa tiedotteessa.

”Olemme etuoikeutettuina todistaneet Glennin päättäväisyyttä ja sitoutumista vuosien varrella. Hän on intohimoisesti taistellut läpi sävellys- ja äänitysprosessien sekä keikkojen. Hän on todellinen metallisankari! Ei tule yllätyksenä, että Glenn vaatii meitä hoitamaan kiertueen loppuun ja kiitämme Andya siitä, että tämä toteuttaa Glennin toiveen”, muut yhtyeen jäsenet puolestaan kommentoivat.