Judas Priestin Rob Halford on huolissaan LGBT+ -vähemmistöjen oikeuksista ja asemasta – ”Ihmiset ovat kauhuissaan”

"Mietin usein sitä, olisinko yhä kaapissa, jos en olisi tuonut asiaa julki silloin kun toin", vuonna 1998 homoudestaan julkisesti kertonut Halford pohtii.

18.10.2023

Judas Priest -yhtyeen laulaja Rob Halford, joka kertoi julkisesti homoseksuaalisuudestaan vuonna 1998, sanoo olevansa huolissaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista ja asemasta. Erityisen huolissaan Halford on siitä, miten Yhdysvalloissa on viime aikoina laitettu monissa osavaltioissa alulle tai toteutettu lakiesityksiä, jotka rajoittavat erityisesti transihmisten oikeuksia ja jotka sallivat transihmisten syrjinnän uskonnollisin perustein.

”Ihmiset ovat kauhuissaan. Kuulumme ryhmään, jota on murhattu, poltettu elävältä, kidutettu… Homot ovat kohdanneet kaikkia niitä kamalia asioita kuin muutkin vähemmistöt. Ja se on ollut kauhistuttavaa alusta asti. Milloin sille tulee loppu? Ei niin kauan kuin ekstremistit tekevät hyökkäyksiä poliittisista tai uskonnollisista syistä. Kiihkoilijoista ei voi päästä eroon eikä ihmisistä, joilla on sellainen mentaliteetti, mutta heille ei saa antaa isompaa ääntä”, Halford toteaa tuoreessa Marc Maronin WTF-podcastin haastattelussa.

”Mietin usein sitä, olisinko yhä kaapissa, jos en olisi tuonut asiaa julki silloin kun toin. Puhun myös kirjassani siitä, miten minun piti salata [seksuaalisuuteni], koska alalla työskentelevät ihmiset vaativat sitä. ’Älä kerro olevasi homo, se olisi bändin loppu’. Kuulostaa kamalalta, mutta se on fakta. Bändit muut jätkät kyllä tiesivät ja levy-yhtiön väki tiesi.”

Halford sanoo saavansa edelleen solvauksia ja haukkumisia niskaansa homoseksuaalisuutensa takia, mutta on kuitenkin onnekas sekä hieman yllättynyt siitä, miten valtaosa suhtautui hänen kaapista tulemiseensa suvaitsevasti ja osoitti laulajalle tukensa.

”Suurin syy [olla kertomatta asiasta] on hylätyksi tulemisen pelko. ’Ihmiset eivät rakasta minua, jos kerron, kuka olen’. Kuulostaako järjettömältä? No, ei kuulosta, jos olet homo.”

Lisää luettavaa