K.K. Downing sanoo Judas Priestin uhkailleen kitaristia oikeustoimilla – syynä miehen uuden bändin nimi

Downingin mukaan asiaa ei kuitenkaan ole viety uhkausta pitemmälle.

29.06.2021

Ex-Judas Priest -kitaristi K.K. Downing (artikkelikuvassa toisena vasemmalta) sanoo tuoreessa Rock Hard Greecen haastattelussa, että hänen entinen yhtyeensä olisi uhkaillut miestä oikeustoimilla tämän uuden bändin, KK’s Priestin nimen vuoksi.

”Heidän asianajajansa lähettivät levy-yhtiölleni kirjeen, jossa uhkailtiin oikeustoimilla, mikäli jatkan KK’s Priest -nimellä. Mutta toistaiseksi mitään ei ole tapahtunut. Luulen, että he vain päättivät olla viemättä asiaa uhkausta pitemmälle. Mutta he kuitenkin yrittivät estää minua perustamasta bändiä”, Downing sanoo.

Downing perustelee Priest-sanan käyttöä bändissä nimessä sillä, ettei hänellä ole tässä vaiheessa muuta vaihtoehtoa.

”Olen ollut Priest vuodesta 1968 ja matkanut läpi koko sen musiikillisen kehityksen. Aloitimme bluesista ja etenimme progressiivisen bluesin ja rockin kautta hard rockiin ja edelleen heavy rockiin ja heavy metaliin. Olin mukana koko sen matkan. Uskon, että minulla on oikeus jatkaa Priestinä. Jos Priestin nykyisillä tyypeillä, joita en ole tavannut ja jotka soittavat minun biisejäni, jos heillä on oikeus olla Priest, niin myös minullakin [on oikeus]”, Downing toteaa.

”En minä voi aloittaa mitään täysin uutta. En voi kuulostaa uudelta soittajalta, enkä voi tehdä biisejä kuin uusi kitaristi. Joten mitä tahansa teen, fanit kuulevat siitä kaikuja menneestä. Niinpä päätin kutsua bändiä [KK’s Priestiksi]. Ja minusta se on aivan okei, todella. Bändin ilme tulee kehittymään ja paljon on vielä edessä. Lisää videoita, lisää biisejä, lisää levyjä.”

KK’s Priest, jossa vaikuttaa Downingin lisäksi myös entinen Judas Priest -solisti Tim ”Ripper” Owens, julkaisee esikoispitkäsoittonsa Sermons of the Sinner 20. elokuuta. Levyltä on tähän mennessä julkaistu singleinä sen nimikkokappale sekä Hellfire Thunderbolt.

Lisää luettavaa