K.K. Downing on ”shokissa ja tyrmistynyt”, ettei häntä pyydetty entisen Judas Priest -kollegansa tuuraajaksi

"Tämä vahvistaa sen, että päätökseni lähteä bändistä oli oikea."

K. K. Downing.

Judas Priestissä vuodesta 1969 vuoteen 2011 kitaroinut K.K. Downing on kommentoinut sosiaalisessa mediassa vanhan kollegansa ja aisaparinsa Glenn Tiptonin päätöstä jäädä sivuun yhtyeen tulevalta kiertueelta pahentuneen Parkinsonin taudin vuoksi. Downing sanoo olevansa erittäin pettynyt, ettei kukaan pyytänyt häntä takaisin Tiptonin tilalle vaan Richie Faulkner saa kiertueella rinnalleen uuden Firepower-albumin tuottaneen Andy Sneapin.

”Otin uutisen Glennin tapauksesta vastaan raskain ja surullisin sydämin. Tämä tarkoittaa luomamme kitaraduon aikakauden loppua ja se tuntuu myös minun sisimmässäni. Sitä intohimoa ja janoa, jonka minä ja Glenn jaoimme luodessamme ainutlaatuista musiikkia vuosikymmenien ajan ei voi pyyhkiä pois. Mutta kaikki asiat päättyvät ennen pitkää ja meidän on vain hyväksyttävä se tosiasia”, Downing kirjoittaa.

”Minun on surukseni myönnettävä, että olen shokissa ja tyrmistynyt, ettei minua pyydetty palaamaan rooliini Judas Priestin kitaristina. Olin siihen valmis tai en, tämä mahdollisuus ei koskaan käynyt mielessänikään, kun lähdin – vaikka olenkin yhä virallisesti ja lakiteknisesti yhä Judas Priestin jäsen.”

”Mutta tämä vahvistaa sen, että päätökseni lähteä bändistä oli oikea. Näyttää siltä, että minun bändissä viettämääni aikaa ja työtä ei arvosteta eikä kyse ole vain yhden jäsenen mielipiteestä. Toivon vilpittömästi fanien vuoksi, että päätös olla lähestymättä minua ei johdu ainakaan taloudellisista syistä.”

Downing kuitenkin lisää, Sneapin olevan yksi suurimmista vaikuttajista rock- ja metallimaailmassa, joita hän on koskaan tavannut ja uskoo tämän suoriutuvan tehtävästään hyvin. Downingin mukaan fanit eivät tule pettymään tulevilla keikoilla.

”Menkää ja nauttikaa bändistä sellaisena kuin se nyt on, jotta tämä tärkeä osa musiikin historiaa saadaan päätettyä kunnialla. Kaikilla teillä on ollut siinä todella tärkeä rooli.”