K.K. Downing vihjaili, ettei uudella Judas Priest -levyllä kuulla Glenn Tiptonin soittoa – Rob Halford jyrähti ja vastasi väitteisiin

"Kaikista niistä asioista, mitä hän lausunnassaan sanoi, tämä väite tuntui henkilökohtaisesti."

Judas Priest vuonna 1986

Uutisoimme eilen entisen Judas Priest -kitaristi K.K. Downingin kommenteista, jotka koskivat vanhan aisaparinsa Glenn Tiptonin eläköitymistä. Downing muun muassa harmitteli, ettei häntä pyydetty Tiptonin tuuraajaaksi kiertueelle vaan sen tontin täyttää uuden Firepower-albumin osatuottajana toiminut Andy Sneap. Downing antoi myös lausunnossaan ymmärtää, ettei Tiptonin rooli levyn levyn äänityksissäkään ole niin suuri kuin on annettu ymmärtää.

”Tunnen Andy Sneapin ja hän on yksi suurimmista vaikuttajista rock- ja metalpiireissä, joita kenellä tahansa on koskaan etuoikeus tavata. Sen vuoksi en yhtään epäile, etteikö hän olisi ollut mukana uudella Judas Priest -levyllä muutenkin kuin pelkästään tuottajana”, Downing kirjoittaa.

Tämä vihjailu sai itsensä metallijumala Rob Halfordin älähtämään ja hän kommentoikin entisen kitaristin väitteitä tiistaina The Freaks with Kenny & Crash -radio-ohjelmassa vieraillessaan. Hän myös totesi, miten surullista on, että heidän yhtyeensä on joutunut tällaisen julkisen loanheiton keskelle.

– Yksi Priestissä olemisen hienoista puolista on se, ettemme ole koskaan alistuneet julkiseen väittelyyn. Sosiaalisen median myötä siihen miinaan on helppo astua. Kuinka moni urheilija on esimerkiksi kommentoinut Twitterissä jotain ajattelematonta hektisen ja tunteet pintaan nostavan tilanteen keskellä? Olemme kaikki ihmisiä, meillä kaikilla on tunteet ja tapaamme sylkäistä suustamme ulos jotain, jolla on tapana purra meitä myöhemmin nilkkaan, Halford toteaa.

– Moni Downingin sanomisista on minusta ihan täysin turhaa höpinää. Mutta yhden asian haluan tehdä kristallinkirkkaan selväksi: väite, että Andy Sneap olisi soittanut Glennin kitarajuttuja Firepowerilla on tuhannen prosentin varmuudella väärin. Olin itse mukana kaikissa Glennin osuuksien äänityksissä ja hän paiski hulluna töitä.

– Kuvittele nyt, tämä kaveri on kärsinyt Parkinsonin taudista kymmenen vuotta. En ole koskaan nähnyt ketään yhtä rohkeaa, koska jokainen biisi oli hänelle haaste. Mutta hän selvisi siitä joka ikinen päivä. Oli hyvin voimaannuttavaa kokea se itse sivustaseuraajana. Ja tämä on vain yksi esimerkki niistä ihmeellisistä tarinoista, joita Parkinsonin tautia sairastavista kerrotaan ympäri maailman.

Halford kiitti ohjelman juontajaa Kenny Sargeantia tästä tilaisuudesta kommentoida asiaa ja vakuuttaa kaikille faneille, että Glennin soittoa todellakin kuullaan uudella albumilla.

– Kaikista niistä asioista, mitä hän lausunnassaan sanoi, tämä väite tuntui henkilökohtaisesti.