”Kaikki on mahdollista” – Nilen Karl Sandersin mukaan modernissa metallimusiikissa on paljon tilaa innovaatioille

Karl Sanders on luottavainen nuorten soittajien kykyihin.

25.07.2022

Nilesta ja sooloprojektistaan tunnettu kitaristi-laulaja Karl Sanders on ollut mukana musiikkibisneksessä jo vuosikymmenten ajan, mutta mies jaksaa yhä olla kiinnostunut uudesta metallista.

”Uusista metallibändeistä on suuri ylitarjonta, mutta se ei ole välttämättä huono asia”, Sanders jutusteli Guitar Worldin haastattelussa.

”Tämä taiteenmuoto on kehittynyt kiihtyvästi viimeisen kymmenen vuoden aikana, koska ihmiset työskentelevät todella kovasti tuodakseen esiin uusia ideoita.”

”Mikäli tosissaan haluaa, on olemassa kaikenlaisia juttuja, joita voi lisätä musiikkiin. Jokaisella on mahdollisuus kokea tänä digitaaliaikana niin paljon kitaransoittoa, että se on uskomatonta.”

59-vuotias Sanders huomaa selvän eron uransa alkuaikoihin.

”Kun aloin soittamaan, ei ollut internetiä. Jos nyt haluaa nähdä, kuinka Steve Vai soittaa jonkun jutun, ei tarvitse kuin kirjoittaa Steve Vain nimi Youtubeen, ja esiin ponnahtaa 150 videota, joista voit katsoa kuinka hän soittaa. Tämä on äärimmäisen suuri asia oppimisen suhteen: et ainoastaan kuule soittoa, vaan voit myös nähdä sen.”

”Asia on näin ihan kaiken musiikin kanssa. Jos olet nyt nuori muusikko, voit nähdä, kuinka homma toimii. Mielestäni tämä on kiihdyttänyt taiteen evoluutiota.”

Kitaristin mukaan kyse ei ole pelkästä soittotaidolla keulimisesta.

”Ihmiset puhuvat, että ’Tuo on pelkkää tilutusta, blaa blaa blaa’. Ei. Nyt on soittajia, jotka tekevät järjenvastaisia juttuja, ja meillä on pääsy kaiken sen pariin. Onko siis hankalampaa tehdä uusia juttuja? Onko kaikki jo tehty? Minun mielestäni ei. Olemme vasta räjäyttäneet laatikon auki, ja kaikki on mahdollista.”

Lisää luettavaa