”Kaikki tietävät, että Donald Trump on idiootti eikä hän merkitse mitään” – industrial metal -suuruudesta Trump on vain seuraus syvemmistä ongelmista

Al Jourgensenista Trumpia äänestäneet ovat suurempi uhka kuin presidentti itse.

Hiljattain uuden AmeriKKKant-albumin julkaisseen Ministryn rääväsuinen nokkamies Al Jourgensen toteaa tuoreessa United Rock Nations -radion haastattelussa, ettei Yhdysvaltain istuva presidentti Donald Trump tempauksineen huolestuta häntä – vaan tämän tukijat ja hänet valtaan äänestäneet ihmiset.

– Kaikki tietävät, että Donald Trump on idiootti eikä hän merkitse mitään, hän on vain hullu. [AmeriKKKant] on enemmänkin manifesti sitä yhteiskuntaa vastaan, joka äänestää hänen kaltaisiaan, Jourgensen kuvailee.

– Olen tällä levyllä enemmänkin valokuvaaja kuin muusikko. Otin päässäni kuvia siitä, millaiseksi yhteiskunta on tunnut ja millainen yhteiskunta pitää hyvänä ideana nostaa Trumpin kaltainen hullu johtamaan maata. Levyssä on enemmän kyse siitä kuin itse Trumpista. Vitut hänestä!

Jourgensen avaa albumin teemoja tarkemmin ja kertoo olevansa huolissaan paitsi Amerikan tilanteesta, myös koko maailmalla tapahtuvista poliittisista liikkeistä.

– Yhteiskunta on joko liian väsynyt tai laiska tutkimaan asioita itse eikä heillä ole tarpeeksi koulutettuja, koska koulutussysteemin tarkoitus on tehdä työtä paiskivia kuhnureita sille yhdelle prosentille, joka johtaa maailmaa. Niinpä olemme tilanteessa, jossa nämä valtaapitävät hajottavat ja hallitsevat saamalle meidät pelkäämään naapuria, oli kyse sitten meksikolaisista ja mustista täällä tai muslimeista Euroopassa. Ihmisiä johdetaan pelolla ja varmistetaan, ettet saa tarpeeksi hyvää koulutusta, työskentelet 80 tuntia viikossa vain selvitäksesi hengissä samalla kun rikkaat vain rikastuvat, Jourgensen pohtii.

– Myös sosiaalinen media on käännetty meitä vastaan. Kun internet tuli, puhuttiin informaation aikakaudesta ja siitä on tullut nyt väärän tiedon aikakausi. Valtaapitävät keksivät uuden tavan jakaa kansaa saamalla meidät katsomaan videoita, joissa kissa soittaa pianoa, jakamaan sitä ystävillemme ja murehtimaan, miten monta ”tykkäystä” saat. Siitä on tullut tärkeämpää kuin se, että he romuttavat terveydenhuollon tai aloittavat sodan jossakin.

– Kaikki nämä asiat yhdessä saivat minut vihaiseksi ja kirjoittamaan niistä tälle levylle. Trump on vain ilmentymä, symbooli kaikelle sille, mitä ympärillämme tällä hetkellä tapahtuu.