Kallon pirstoutuminen on tosiasia – Skulmagotin esikoispitkäsoitto ennakkokuuntelussa

Helsinkiläiskaksikko kumartaa vanhan koulukunnan kuolometallille.

01.10.2018

Vuonnaa 2015 perustettu helsinkiläinen Skulmagot julkaisee perjantaina 5. lokakuuta debyyttialbuminsa Skulled to Death, joka kumartaa niin musiikillaan kuin kansitaiteeltaan ja muulta tematiikaltaan 1990-luvun death metalin ja Florida-skenen suuntaan.

Inferno tarjoaa paketin ennakkoon kuunneltavaksi jo nyt. Lisäksi kurlauksesta vastaava Ulti-Make ja kaikista soittimista vastaava Spider avaavat levyn sisuskaluja auki raita kerrallaan. Ei muuta kuin levy soimaan ja kommentit haltuun heti tuosta soittimen alapuolelta.

Cum Culprit

Ulti-Make: – Rieskan avausraita lähtee todella evilillä riffillä käyntiin ja käskyttävä laulu ohjaa kuuntelijan suoraan syvään päätyyn. Ja nyt ei uida turkoosiin värisissä vesissä, vaan kellertävässä geenipuuroliejussa. C-osan riffin aikana ei flossata vaan moshataan.

Spider: – Tässä kumarretaan kohti Cannibal Corpsen The Bleedingin riffejä ja kunnon ampiaispesä piinausta kairautuu kuulijan kalloon.

Skulled To Death

Ulti-Make: – Levyn nimikkobiisissä kallotetaan kuulija hengiltä. Voimasaha laulaa ja nahka venyy. Kertosäe huojuu kuin kuivumaan ripustetut ihmisnahkat tuulessa.

Spider: – Hämmentävän pitkän riffin tein nopeaan kohtaan vahingossa ja varmaan kohtuullisessa hautausmaausvassa.

Furnace Tan

Ulti-Make: – Aina yhtä kiehtova polttouuni toimii myös solariumina tarvittaessa. Liekit tekevät tehtävänsä ja kaunis loimotus saa miehen niin herkkään tilaan, että ejakuloidaan kivuliaasti.

Spider: – Tässä on haettu maksimaalista hautausmaata, yleistä pahaa mieltä ja kauhuja. Pahaenteiset riffit saattelevat kuulijan alakertaan majesteetillisella otteella.

Skuzzle

Ulti-Make: – Groovaava keskitempojyrä. Kallon pirstoutuminen on tosiasia ja luulabyrintti imaisee syvyyksiin. Tämä tarina on tosi.

Spider: – Ampiaispesää sohitaan jälleen, vastapainona taattua ja tönkköä riffijyystöä. Tämä biisi sisältää Skulmagotin historian hämmentävimmän pitkän ja sekavan riffin. Basso on vatkattu sisään hyvässä hautausmaausvassa. 10/10.

Old Boy

Ulti-Make: – Raskas ja ahdistava keskitempopaalutus jatkuu Old Boy -raidalla. Olen aina ollut sitä mieltä, että ”vanhat pojat” ovat äärimmäisen kuumottavia. Kertsi iskee kuolettavasti vain kerran biisin lopussa ja nyt laitetaan mikroaaltouuniin jotain muutakin kuin haarukkaa ja foliota.

Spider: – Hidasta kuolemaa. Lopussa riffi, joka vahingossa on sama kuin seuraavassakin biisissä. Skulmagotille tämä ei ole mikään ongelma.

Body Varial Error

Ulti-Make: – Tappavalla isäntäriffillä poistetaan tämän raidan alkajaisiksi turha happi ja lähdetään harjoittamaan antropomorfista taksidermiaa. Katse on tyhjä kuin Jeesuksen hauta pääsiäisaamuna. Sisältää kohtuullisen progressiiviset ja psykedeeliset laulusovitukset kappaleen kummallisen rakenteen takia.

Spider: – Tämä raita on tehty tuimassa transsissa. Ahdistavaa sekoilua. Täysin mahdoton muistaa riffejä itse. Menee kategoriaan, jossa epäilimme ajan ja paikan merkitystä.

Terror Barn

Ulti-Make: – Rieskan ensimmäinen sinkkulohkaisu. Äärimmäisen synkät lyriikat ja tunnelma kauttaaltaan. Kauhujen ladossa kukaan ei ole turvassa!

Spider: – Levyn ainoa hölkkäystempossa oleva pökäle. Keskivaiheilla hauska ns. jäniskomppi.

Gastrointestinal Armageddon

Ulti-Make: – Monumentaalinen hidas biisi saattaa täyspitkän päätökseen raskain askelin. Tämä biisi groovaa niin vitusti. Näihin vaivoihin ei Rennie auta!

Spider: – Levyn isoin hautakivi, lopettaa koko rieskan hyvin. Löysää hiippailua alusta asti. Lopussa asetellaan ruho haudan lepoon, hidastettuna.

Lisää luettavaa