Kattava historiikki suomalaisesta black metalista julkaistaan syksyllä

12.05.2016

Tero Ikäheimonen on kirjoittanut kattavan historiikin kotimaisesta black metalista. Svart julkaisee Pirunkehto – Suomalaisen black metallin tarina -teoksen 16. syyskuuta.

500-sivuinen kirja käy läpi suomalaisen black metalin historian 1980-lupulta nykypäivään. Kirjaa varten on haastateltu yli viittäkymmentä suomalaista black metal -muusikkoa, pienlehden toimittajaa ja muuta alakulttuurivaikuttajaa. Tuloksena on tiedotteen mukaan ”rehellinen kuvaus ehdottomuudesta, äärimmäisyydestä ja kyltymättömästä underground-poltteesta”.

Alakulttuurin likaisempia puolia – satanismia, rikoksia, väkivaltaa ja itsemurhia – ei myöskään ole unohdettu.

”Black metallista on ulkomailla kirjoitettu useitakin kirjoja, mutta suomalaiset yhtyeet ovat jääneet kaikissa täysin varjoon. Tämän halusin korjata. Minulle oli tärkeää, että ääneen pääsevät nimenomaan tekijät, eivät kokijat. Moni tarina kuullaan ensimmäistä kertaa kirjan sivuilla”, Ikäheimonen kommentoi.

Beheritin ja Impaled Nazarenen kaltaisten pioneerien lisäksi kirjassa käsitellään lukuisia yhtyeitä, jotka ovat julkaisseet vain demokasetteja tai seiskatuuman.

”Tärkeä osa black metallin henkeä jäisi mielestäni uupumaan, jos kirjassa käsiteltäisiin vain genren tunnetuimmat nimet.”

Lisätietoja kirjasta löytyy sen Facebook-sivulla.

Lisää luettavaa