Killswitch Engage -nokkamies: mielenterveysongelmista avoimesti puhuminen on tärkeää – ”Auttaa jaksamaan ja selviämään”

Jesse Leach haluaa osaltaan murtaa mielenterveyteen liittyviä stigmoja ja tabuja.

20.05.2019

Killswitch Engage -yhtyeen laulaja Jesse Leach on viime vuosina puhunut avoimesti mielenterveydellisistä ongelmistaan, masennuksesta ja ahdistuksesta. Hän on muun muassa kertonut tämän olleen syynä siihen, miksi hän aikanaan lähti bändistä vuonna 2002 kahden studioalbumin jälkeen. Laulajan mukaan hän puhuu asiasta siksi, että se auttaa paitsi häntä itseään, myös muita samojen ongelmien kanssa painivia.

”Kun elämääni katsoo paperilta, monet ajattelevat – ja olen oikeasti kuullut ihmisten sanovan näin – että, ’Sinulla on hyvä elämä, elät unelmaasi ja teet kaikkea, mitä ikinä tahdot. Miksi siis olet surullinen? Miten kehtaat sanoa, ettet voi hyvin’ ja sitä rataa. Ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä pahemmalta se tuntuu”, Leach sanoo HeartSupportin videolla (yllä).

”Mutta koska olen hakenut ja saanut apua, puhun asiasta ja tapaan ihmisiä, jotka ovat kaltaisiani tai vielä kurjemmassa tilassa, se on antanut minulle työkalut ja auttaa jaksamaan ja selviämään. En tunne, että olisin yksin. Ja mielestäni se on iso juttu, kenties se isoin. Se, että tiedän etten ole yksin ja tiedän, että voin pyytää apua.”

Leachin mukaan asiasta puhuminen auttaa myös muita tunnistamaan masennuksen ja ahdistuneisuuden oireita paremmin. Toiset vain osaavat ja pystyvät peittämään oman pahan olonsa paremmin kuin toiset ja laulaja toivookin auttavansa omalla avoimuudellaan ja esimerkillään juuri näitä ihmisiä.

”Toisista näkee heti, jos he ovat masentuneita, toisista taas ei. He pystyvät menemään eteenpäin ja ylläpitämään sitä namiota, että kaikki on hyvin, mutta kotona yksin sängyssä maatessaan he itkevät ja heillä on itsetuhoisia ajatuksia. Joten minulle asioista keskusteleminen ja niiden pöydälle nostaminen on tärkeää ja mitä enemmän siitä puhutaan, sitä enemmän se kehittyy. Olen rehellisesti sitä mieltä, että sillä tavoin pelastetaan henkiä ja siksi se on tärkeää”, Leach tuumaa.

Yhtye julkaisee syksyllä seuraavan pitkäsoittonsa. Kyseessä on kolmas albumi sitten Leachin vuonna 2012 tapahtuneen paluun jälkeen. Edellinen levy Incarnate julkaistiin 2016.

Lisää luettavaa