Kimurantin metallin pioneeriyhtye Meshuggahin rumpali Tomas Haake: ”En oikeastaan välitä teknisesti taitavista rumpaleista”

Tärkeintä on, että soittajalla on "se jokin", tuumaa Haake.

26.12.2019

Ruotsalainen Meshuggah tunnetaan todella teknisistä ja vaikeista riffeistään sekä erityisesti rumpuosuuksista, joissa on paljon erikoisia tahtilajeja ja polyrytmejä. Vaikka yhtye onkin yksi teknisen ja progressiivisen äärimetallin pioneereita, ei yhtyeen rumpali Tomas Haakelle tärkeintä soittamisessa kuitenkaan ole tekninen taituruus.

”En oikeastaan välitä teknisesti taitavista rumpaleista. On paljon rumpaleita, jotka ovat teknisesti mahtavia ja soittaisivat minut suohon milloin tahansa, ainakin teknisellä tasolla. Mutta sellainen ei viehätä minua enkä mene katsomaan rumpaleita teknisten asioiden vuoksi”, Haake toteaa tuoreessa DrumTalkin haastattelussa (video alla).

”Mutta kun näet rumpalin, jolla on ’se jokin’ – kuten vaikkapa Dave Lombardolla. Tai Sebastian (Thomson), Trans Amin rumpali, joko kiersi tänä kesänä Baronessin kanssa – tapasimme hänet muutaman kerran – hän on yksi niistä rumpaleista. Jos kuuntelet Trans Amia levyltä, jokaisessa biisissä on täydellisesti istuvat rummut ja soitto on todella musikaalista. Soiton ei siis tarvitse olla tietynlaista eikä varsinkaan teknistä.”

Lisää luettavaa