Kokeilullista väkivaltaa – haastattelussa Demoniac

Chilestä saapuva Demoniac vie thrash metalia arvaamattomiin suuntiin, mutta pysyy uskollisena genren perusarvoille.

Demoniac on suomalaisille täysin tuntematon bändi. Mitäs miehiä te oikein olette? 

– Olemme nopea ja väkivaltainen thrash metal -yhtye, joka perustettiin Chilen Limachessa vuonna 2011, kvartetti vastaa yhteistuumin. 

– Julkaisemme pian toisen albumimme So It Goesin, joka sisältää kieroutuneita ideoita kuten klarinetin käyttöä ja parikymmenminuuttisen päätöskappaleen. Julkaisimme vuonna 2017 debyyttimme Intemperancen ja olemme keikkailleet muiden muassa Violatorin, Ripperin, Critical Defiancen ja Torturerin kanssa. 

So It Goes on yksi mielenkiintoisimmista ja uniikeimmista thrashlevyistä pitkään aikaan. Virtaako tällainen musiikki lävitsenne ihan luonnostaan? 

– Emme yritä olla tarkoituksellisen omaperäisiä, mutta meillä on ajatuksena tehdä jotain erilaista ja arvaamatonta. Lähdimme hautomaan tätä ajatusta jo ennen Intemperancea, ja siitä lähtien kaikki on tapahtunut luonnollisesti. Kun tiedämme, minkälaisia kappaleita haluamme kirjoittaa, se antaa meille itseluottamusta tehdä erilaisia kokeiluja. Kappaleillamme ei ole mitään rajoja. 

Sanoituksenne on kirjoitettu sekä englanniksi että espanjaksi. Mitä haluatte kertoa biiseillänne? 

– Palasimme kaksikielisiin sanoituksiin, joita emme olleet kirjoittaneet sitten Judgement of Death -ep:n [2012]. Oikeastaan meillä ei ole tapana kertoa tarinoita tai keskittyä vain yhteen aiheeseen, vaan käsittelemme biiseissä monenlaisia asioita. Joskus ne ovat tarkkaan määriteltyjä juttuja, joskus moniselitteisempiä kuten So It Goes -kappaleessa, mutta pohjalla on aina meille tärkeä ja henkilökohtainen viesti.

YouTube video

– Olemme tajunneet sanoitusten tärkeyden vasta viime vuosien aikana, ja yritämme nyt saada niillä kuulijoiden huomion. Kuten yhdessä kappaleessamme laulamme, haluamme sekoittaa heidän mielensä ja saada heidät tuntemaan olonsa epämukavaksi. Ehkä tässä on syy, miksi olemme palanneet osin espanjankielisiin sanoituksiin, sillä jotkin ajatukset on helpompi välittää äidinkielellämme. 

Kahdella albumin kappaleella kuullaan tosiaan klarinettia, joka ei ole aivan perinteisin thrash metal -instrumentti. Mikä tässä on takana? 

– Kitaristimme Nicolas Young hommasi muutama vuosi sitten klarinetin, ja rupesimme kokeilemaan sen käyttöä myös treeneissä. Lopulta soitin löysi paikkansa uuden levyn sovituksista. Olemme hyvin tyytyväisiä lopputulokseen, joskaan klarinetti ei tule olemaan mitenkään olennainen osa seuraavia julkaisujamme. Saa nähdä, käytämmekö sitä jatkossa enää lainkaan. 

So It Goes on suuri harppaus eteenpäin sitten Intemperancen. Onko jatkuva kehitys jotain, mihin tähtäätte ihan tarkoituksella? 

– Kaikkien bändien tulisi kehittyä – kunkin omalla tavallaan. Meidän suuntamme on ollut selkeästi vihainen ja väkivaltainen metalli, mutta tapamme toteuttaa sitä kehittyy sitä mukaa, kun kasvamme ja muutumme ihmisinä. 

– Opimme jatkuvasti uutta, ja pyrimme kehittämään teknistä ja luovaa puoltamme koko ajan. Samalla pysymme kuitenkin lojaaleina lähtökohdallemme eli rajulle ja intensiiviselle metallille!

Julkaistu Infernossa 10/2020.

Lisää luettavaa