Kolme keikkaa peruttu, faneja pidätetty – Cannibal Corpse kertoo Venäjän-reissustaan

Death metal ei soi Venäjällä.

16.10.2014

Eilen Helsingissä esiintynyt Cannibal Corpse avasi sanaisen arkkunsa Venäjän-keikkojen perumisten syistä. Konsertit Ufassa, Moskovassa ja Pietarissa jouduttiin perumaan, vaikka yhtye oli paikalla soittovalmiudessa.

”Ufassa sähköt katkaistiin hetkeä ennen keikkaa. Syyksi ilmoitettiin, että klubi ei ollut maksanut vuokraa. Moskovassa ja Pietarissa meille väitettiin, että meillä on väärät viisumit. Jos olisimme nousseet lavalle, poliisi olisi pidättänyt meidät”, death metal -yhtye kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Kuulostaa kovin epätodennäköiseltä, että useita kertoja Venäjällä kiertänyt Cannibal Corpse olisi vääränlaisilla papereilla liikenteessä. Samalla verukkeellahan Behemoth päätyi keväällä ensin kaltereiden taakse ja sitten karkotetuksi.

Cannibal Corpsella oli ongelmia myös Nizni Novgorodissa. Keikan puolivälissä poliisi keskeytti keikan huumeratsian verukkeella (ks. otsikkokuva). Yhdysvaltalaisbändi onnistui soittamaan keikat alusta loppuun neljässä venäläiskaupungissa. Venäjän ortodoksiaktivistit ottivat Cannibal Corpsen syyskuussa silmätikukseen ja ilmeisesti saivat tahtonsa kolmen keikan arvoisesti läpi.

”Tulimme Venäjälle innoissamme ja valmiina soittamaan kaikki sovitut keikat. Pahoittelemme, ettemme voineet, mutta asiat eivät olleet meidän päätettävissä. Olemme soittaneet Venäjällä useita kertoja ja rakastamme venäläisiä fanejamme. Toivottavasti tilanne Venäjällä paranee ja voimme palata joskus.”

Pietarin keikan yhteydessä poliisi pidätti 18 fania. Keikan peruuntumisesta kimpaantuneet fanit otettiin kiinni häiriökäyttäytymisen ja julkisella paikalla päihtyneenä olemisen takia. Nyt heitä odottaa sakkotuomio tai enintään 15 vuorokautta vankeutta.

Alla vielä muutama Cannibal Corpsen jakama valokuva keikkapaikoilta.

cc-venaja1

cc-venaja2

Lisää luettavaa