Kongressitaloon tunkeutunut Iced Earth -kitaristi pidätetty – saa syytteet kuudesta rikoksesta

Jon Schaffer ilmiantoi itsensä viranomaisille viime viikonloppuna.

18.01.2021

Iced Earth– ja Demons & Wizards -kitaristi Jon Schaffer, joka kuvattiin tunkeutumassa muiden Donald Trumpin kannattajien kanssa Washington DC:n kongressitaloon loppiaisena, on ilmiantanut itsensä viranomaisille viime viikonloppuna. Schaffer pidätettiin sunnuntaina 17. tammikuuta, tiedottaa Indianapolisin FBI.

”Schaffer vastaa kuuteen syytteeseen, joihin lasketaan muun muassa fyysiseen väkivaltaan ryhtyminen kongressitalossa. Schaffer oli väitetysti yksi mellakoitsijoista, joka suihkutti poliisia ’karhukyynelkaasulla'”, FBI kertoo Twitterissä.

Mellakasta on julkaistu uusia kuvia, joissa myös Schaffer esiintyy. Kuvien perusteella Schafferilla on käsissään jotain, joka näyttää tältä mainitulta ”karhukyynelkaasulta”, joka on suunniteltu karhujen karkottamiseen.

Blabbermouthin mukaan Schafferia kohtaan on nostetty syytteet luvattomasta tunkeutumisesta, valtion toiminnan häiritsemisestä, henkilöön tai omaisuuteen kohdistuneesta fyysisestä väkivallanteosta, väkivaltaisesta tunkeutumisesta ja epäjärjestyksen aiheuttamisesta kongressitalossa, väkivallanteosta kongressitalossa sekä mielenosoittamisesta kongressitalossa.

Lisää luettavaa