Korn-kitaristi puhuu uudesta levystä, joka syntyi laulaja Jonathan Davisin vaimon kuoleman jälkeen – ”Se ei ollut helppoa”

Munkyn mukaan levy muutti matkan varrella muotoaan todella paljon.

Kuva: Brian Ziff

Korn julkaisee 13. syyskuuta uuden The Nothing -albuminsa. Levy on erityisen henkilökohtainen laulaja Jonathan Davisille, jonka vaimo menehtyi juuri albumin tekemisen kynnyksellä. Kitaristi James ”Munky” Shaffer toteaakin Whiplash-radio-ohjelman haastattelussa Deven Davisin kuoleman vaikuttaneen suuresti levyn syntyyn.

”Se ei ollut helppoa, koska kuten tiedetään, moni käy läpi erilaisia vaiheita ja tasoja menetystä ja surua käsitellessään. Yhtenä päivänä voit olla vihainen ja seuraavana surullinen ja sitä voi jatkua kuukausia”, Munky toteaa.

”Itse asiassa kun aloitimme, [Davis] halusi meidän tekevän raskaampaa musiikkia kuin milloinkaan ennen, mutta kun aloimme antaa hänelle demoja, joita minä, Brian [”Head” Welch, kitaristi] ja Ray [Luzier, rumpali] teimme, suunta muuttui ja kappaleet kallistuivatkin paljon melodisempaan suuntaan. Luulen, että se vetosi häneen enemmän, kun tuli aikaa kirjoittaa lyriikat. Suunta siis muuttui, mutta se on osa sitä luovaa prosessia.”

Deven Davis kärsi pitkään mielenterveys- ja päihdeongelmista ja Jonathanin kerrottiin hakeneen avioeroa vuonna 2016. 39-vuotias Deven menehtyi tahattomaan yliannostukseen elokuussa 2018.

”Tästä levystä olen todella, todella, todella ylpeä. Paiskin hulluna hommia sen eteen. Samoin koko muu bändi, joka teki upeaa työtä. Se on hyvin synkkä albumi. Käsittelen siinä käytännössä kaikkea sitä, mitä tapahtui viime vuonna. Se on minulle hyvin tunteellinen asia, mutta näin se vain menee”, Davis avasi taannoin Kerrang!-lehden haastattelussa.