Korpiklaanin vodka palkittiin kansainvälisessä kilpailussa maailman parhaana – ”Kuin metsä pullossa”

Korpiklaani Vodka on tamperelaistislaamon toinen vodka.

Kuva: Markus Lehto/Fotoni

Pyynikin Distilling Companyn ja Korpiklaani-yhtyeen yhteistyönä syntynyt, kuusella maustettu Korpiklaani Vodka on palkittu kansainvälisessä World Vodka Awards -kilpailussa maailman parhaaksi vodkaksi Infused & Botanical Vodka -sarjassa. World Vodka Award -kilpailuun osallistui kaikkiaan 140 eri vodkaa eri sarjoissa, joista Infused & Botanical oli kilpailussa mukana ensimmäistä kertaa.

”Kun Korpiklaani ehdotti vodkan tekemistä yhteistyössä, en olisi voinut olla enempää otettu. Korpiklaani oli nuoruudessani ehdoton lempibändini ja edelleen kovassa kuuntelussa. Kuusi on mielestäni yksi supisuomalaisimmista mauista ja tuoksuista, ja se sopii erittäin hyvin myös Korpiklaanin ilmeeseen, joten alusta saakka oli selvää mitä tässä vodkassa tullaan käyttämään. Lopputuloksena syntyi viljapohjainen kuusenhavuilla maustettu vodka, joka on metsäinen ja raikas, kuin metsä pullossa”, kommentoi päätislaaja Samuli Peltonummi.

Vuodesta 2019 toiminut tamperelaistislaamo valmistaa pääosin ginejä ja vodkaa. Nyt palkittu juoma on tislaamon toinen vodka. Aiemmin Pyynikin Brewing Company ja Korpiklaani-yhtyeen yhteistyönä on syntynyt Korpiklaani-olut.