”Kosketin aurinkoa, ja nyt leijun Ikaroksena maanpinnalle” – Chaosweaverin perustaja jätti bändin

Myös Kuolemanlaaksosta ja Infernon sivuilta tuttu Chaosweaver-kosketinsoittaja-sanoittaja Markus ”Max Power” Laakso on jättänyt perustamansa bändin. Laakso ehti soittaa Chaosweaverin kanssa elokuvallista äärimetallia vuodesta 2004, minä aikana yhtye on saanut aikaiseksi kaksi levyä, Puppetmaster of Pandemoniumin (2008) ja Enter the Realm of the Doppelgängerin (2012).

Laakso selvitti meille eronsa syitä.

– Chaosweaver oli iso ja merkittävä osa elämääni 12 vuotta. Nyt tulin kuitenkin siihen päätökseen, etten pysty enää antamaan bändille sataa prosenttia, koska Kuolemanlaakso, siviilityöt ja perhe-elämä vievät niin suuren siivun ajastani.

– Toki päätökseen vaikutti sekin, että bändin voimassaoleva levytyssopimus on monen levyn mittainen, tukehduttavan sitova ja taloudellisesti kaikkea muuta kuin kannattava. Teimme kakkoslevy Enter the Realm of the Doppelgängeriä kolme vuotta, mikä imi miltei elämänhalun, mutta kiekosta tuli lajissaan niin jumalattoman kova, että sitä olisi ollut puolimahdoton ylittää. Toisaalta, luotto on suuri jäljelle jäävään kaartiin. Odotan innolla, mitä sieltä tulee, kun aika on kypsä.

– Multa itseltäni loppuivat paukut satoja raitoja vaativan mörköoopperapalapelin rakentamiseen, niin antoisaa kuin se olikin. Koen, ettei mulla olisi ollut enää annettavaa sentyyliselle musiikille. Kosketin jo aurinkoa, ja nyt leijun Ikaroksena takaisin maanpinnalle, heh.

YouTube video

Lisää luettavaa