Kreatorin pitkäaikainen basisti syrjään – uusi soittaja löytyi Dragonforcesta

Yhtye saapuu uusitulla kokoonpanollaan myös Suomeen.

17.09.2019

Thrash metal -veteraani Kreatorissa vuodesta 1994 saakka vaikuttanut basisti Christian ”Speesy” Giesler on astunut sivuun yhtyeen riveistä. Bändi on kuitenkin jo löytänyt uuden basistin ja matalista taajuuksista vastaa jatkossa Frédéric Leclercq, joka on aiemmin vaikuttanut muun muassa Dragonforce-yhtyeen riveissä.

”Kreatoriin liittyminen on paitsi suuri kunnia, myös iso askel musiikillisella matkallani. Minä ja Mille [Petrozza, Kreatorin laulaja-kitaristi] olemme olleet ystäviä jo yli 15 vuotta ja olen aina ollut bändin fani – minun täytyykin nipistää itseäni joka päivä uskoakseni, että olen nyt mukana yhdessä genrensä parhaimmassa ja vaikutusvaltaisimmassa bändissä!” Leclercq toteaa.

Yhtye lähtee uusitulla kokoonpanollaan ensi vuoden alussa tien päälle yhdessä Lamb of Godin sekä Power Tripin kanssa. Kolmikko saapuu kiertueellaan myös Suomeen ja konsertoi 30. maaliskuuta Oulun Club Teatrialla ja seuraavana iltana vielä Helsingin Jäähallin Black Boxissa.

”Ensinnäkin haluan kiittää Speesyä viimeisistä 25 vuodesta – saimme aikaan paljon ja toivon hänelle vilpittömästi kaikkea hyvää jatkossa! Uusi luku Kreatorin tarinassa alkaa; Bienvenue Frédéric Leclercq! Fred edustaa uutta fokusta ja nälkää ja olemme äärimmäisen innoissamme saadessamme hänet osaksi Kreator-perhettä – hän on paitsi ilmiömäinen muusikko myös mahtava ihminen, mikä teki päätöksestä todella helpon”, kommentoi vuorostaan Petrozza.

Lisää luettavaa