”Kulttidemo vai silkkaa nostalgiaa?” Thyranen parikymppinen ensijulkaisu saa uusinnan useammassa formaatissa

07.12.2016

Otsikon kysymyksen nostaa esiin Woodcut Recordsin tiedote.

Kyseen alla on black metal -bändi Thyranen (kuvassa uusimmassa kokoonpanossaan) alun perin vuonna 1997 julkaistu demonauha Black Harmony, jonka Woodcut julkaisi cd-muodossa seuraavan vuoden startiksi. Pari vuotta myöhemmin julkaisijana oli puolestaan Spinefarmin alamerkki Spikefarm, joka lykkäsi teoksen pihalle split-levynä Dead Beginners -yhtyeen musisoinnin kera.

Nyt Black Harmony on saamassa jälleen uuden elämän, kun Woodcut uhkaa pistää sen ulos peräti kolmessa formaatissa: cd:nä, kasettina ja ensi kertaa myös vinyylinä. Materiaali on uudelleenmasteroitu Necromorbus-studioilla Tore Stjernan näpeissä. Julkaisupäivä on 13. tammikuuta.

Thyranen ympärillä näyttäisi käyvän nyt sellainen kuhina, että toiveet ihka uudesta tuotannosta sen kuin kasvavat. Viime viikonvaihteen Black Mass -tapahtuma näytti, että bändi on perin huikeassa soittovedossa, joten ei muuta kuin studiohommat tulille.

Neljä pitkäsoittoa julkaissut kemiläisyhtye on tarjoillut viimeksi albumia vuonna 2005. Bändin tarinan niputtavan juttumme äärelle pääsee tästä.

Lisää luettavaa