Kun kaksoisliekki katoaa – Alcestin uusi single kertoo menettämisen tuskasta

Uusi levy on tulossa kesällä.

21.04.2024

Loppuvuodesta Suomeenkin saapuva ranskalainen post- black metal -duo Alcest on julkaisemassa uutta levyä. Heidän seitsemäs pitkäsoittonsa Les Chants De L’Aurore ilmestyy kesäkuun 21. päivä ja sen julkaisee Nuclear Blast.

Levyltä on julkaistu tuore sinkku Flamme Jumelle, joka tarkoittaa suomennettuna kaksoisliekkiä. Kaksoisliekki on erityisesti new age -piirien käyttämä termi, joka tarkoittaa osapuilleen samaa kuin sielunkumppani.

Metal injectionin mukaan yhtyeen perustaja Neige kertoo kappaleen olevan hänelle kaikkein henkilökohtaisin tulevalta albumilta.

– Se kertoo yleisesti ottaen menetyksestä ja syvästi rakastamasi ihmisen poissaolon kanssa selviämisen vaikeudesta. Kyseessä voi olla perheenjäsen, ystävä tai puoliso.

– Henkisemmällä tasolla kappaleen nimi viittaa mahdollisuuteen, että tietyt sielut ovat yhteydessä toisiinsa yli tämän elämän, ja että erossa oleminen on väliaikaista ja vain kuolevaisten käsite.

Alla olevan musiikkivideon on ohjannut ja kuvannut Kendy Ty. Koreografioista ovat vastanneet videolla esiintyvät tanssijat Coralie Bénard ja Alina Lugovskaya.

Lisää luettavaa