”Kunnioitan intohimoa, vaikka se olisikin suunnattu minua vastaan” – Myrkur kommentoi saamastaan kritiikistä

Laulaja sanoo nostavansa hattua kaikille, jotka suhtautuvat rakastamaansa asiaan samalla intohimolla kuin häntä vihaavat skenepoliisit.

20.08.2018

Tanskalaisartisti Myrkur on herättänyt paljon keskustelua ja saanut osakseen kritiikkiä black metal -piirien syvimmiltä riveiltä. Aiemmin popahtavia soololevyjä julkaissut ja indiebändi Ex Copsissa vaikuttanut Myrkur, oikealta nimeltään Amalie Bruun, on joidenkin mukaan siirtynyt black metaliin rahankiilto silmissä eikä tämä ole kaikkien mielestä tarpeeksi ”true” esittääkseen mustaa metallia. Bruun on saanut osakseen jopa tappouhkauksia asian vuoksi.

Metalshop TV:n tuoreessa haastattelussa hän kuitenkin toteaa tuntevansa kritisoijiaan kohtaan myös tiettyä kunnioitusta – se vain osoittaa, miten intohimoisesti he suhtautuvat asiaan, jota rakastavat.

”Senkin uhalla, että kuulostan ylimieliseltä, otan [kritiikin] tavallaan kohteliaisuutena tässä vaiheessa. Soitimme esimerkiksi hiljattain festarikeikan jossain päin Itä-Eurooppaa ja muu bändi huomasi eturivissä kaksi tyyppiä, jotka tekivät näin [näyttää keskisormea] koko keikan ajan. Harmi kyllä en itse huomannut sitä, mutta olen nähnyt videoita, joten tiedän sen olevan totta. He olivat todella omistautuneet haistattamaan minulle koko keikan ajan – eikä se ollut mikään lyhyt keikka”, Bruun toteaa.

”Bändini ajatteli, että se harmittaisi minua, mutta olin vain: ’Vau, tuollainen omistautuminen on aika vaikuttavaa’. Kunnioitan intohimoa, vaikka se olisikin suunnattu minua vastaan, se minun täytyy sanoa. Tässä ajassa tarvitaan intohimoa, oli se sitten vihaa minua tai tekemisiäni kohtaan tai sitä, mitä heidän mielestään edustan.”

Lisää luettavaa