Kuolemanlaakson biisintekijä heittää harvinaisen soolokeikan – mukana nimekäs taustakokoonpano

"Voi olla, että soitamme enemmänkin keikkoja, jos kysyntää riittää", Markus Laakso tuumaa.

25.02.2019

Kuolemanlaakso-yhtyeen biisintekijä, Infernostakin tuttu Markus Laakso heittää nimekkään taustakokoonpanon kanssa soolokeikan Kuopion Ottopojassa 18. toukokuuta. Kyseessä on harvinaislaatuinen tilaisuus, sillä Laakson The Gothic Tapes -soololevyn (2016) kappaleita on kuultu lavalla aiemmin vain kerran. Lisäksi settilistaan on nostettu tunnettuja ja tuntemattomampia goottirockin klassikoita.

”Soolokeikkojeni perään on kyselty säännöllisesti, joten on mahtavaa päästä soittamaan levyn kappaleita pitkästä aikaa. Näin ei varmaan saisi sanoa, mutta vielä siistimpää on päästä vetämään omia suosikkejani. Kuolemanlaakson kanssa se ei olisi järkevää, mutta tähän konseptiin se sopii kuin niitit nahkatakkiin”, Laakso toteaa.

”En viitsi vesittää yllätyksiä, mutta sanotaan näin, että jos pidät Tiamatista, HIMistä ja Sisters of Mercystä, et ehkä tule pettymään. Omasta mielestäni settilista tulee olemaan maailman kovin, koska se vastaa täydellisesti musiikkimakuani tämän tyylisessä musiikissa.”

Kokoonpanossa toimivat kitaristeina entinen Turmion Kätilöt -mies ja nykyinen Nightwish-teknikko Lassi ”DJ Vastapallo” Kauppinen ja soololevyllä vieraillut Tomi Henttunen (Royal Lips, Her Shadow), rummuissa Toni ”Tiera” Ronkainen (Kuolemanlaakso) ja bassossa Mikko ”Maasu” Matilainen (Kaikkeus). Vierailevana solistina kuullaan syksyllä debyyttialbuminsa julkaisseen Tocornalin Lotta Ruutiaista.

”Voi olla, että soitamme enemmänkin keikkoja, jos kysyntää riittää. Tämän projektin tarkoitus ei ole kuitenkaan liika stressaaminen, vaan hauskanpito ja hyvän musan esittäminen hienossa seurassa. Se näkynee myös lavalla. Synkistellä ehtii tarpeeksi arkenakin.”

Lisää luettavaa