Kuolometalliyhtye Shrapnel Stormin pitkäsoitto ennakkokuuntelussa – mukana biisikohtainen kommenttiraita

Tamperelaisyhtyeen kakkoslevy näkee päivänvalon virallisesti 21.8.

Shrapnel Storm.
Kuva: Antti Kallio

Vanhan koulukunnan death metalin nimeen vannova tamperelainen Shrapnel Storm julkaisee 21. elokuuta eponyymin kakkosalbuminsa. Levyn julkaisijana toimii Great Dane Records.

Inferno tarjoaa levyn jo nyt ennakkoon kuunneltavaksi. Lisäksi kitaristi Tohtori Mäkitalo kertoo, mitä kaikkea levy pitääkään sisällään ja avaa sen kappaleiden taustoja.

The Burning

– Biisi kulki kauan työnimellä “Hilpeä”. No, kieltämättä on meille hieman siihen kategoriaan tippuva biisi. Tässä kuullaan duuria, tomikierrätyksiä ja D-beatia. Tuottaja-Aatu halusi, että juuri tällä avataan levy ja myönnettäköön, että onkin siihen touhuun hyvä valinta.

Riding Against Dawn

– Tämä päätyi levyn ensimmäiseksi videosinkuksi. Edustaa ehkä parhaiten bändin tämänhetkistä linjaa. Groovaavia riffejä, junan lailla kulkeva rakenne, sopivasti koukkua ja paljon sotaa.

First Blood

– Kolme ja puoli minuuttia turpaan lyöntiä. Jos ei säkeistössä saa tarpeeksi tauluunsa, niin väliosassa viimeistään. Tämän kanssa painittiin aika monta iltaa lähinnä rakenteellisten seikkojen takia. Alun perin yli viisiminuuttinen saatiin lopulta typistettyä henkensä mukaiseksi.

Battlewraith

– Jos joku haikailee yhtyeen vanhan tuotannon perään, niin tässä on levyn selkein keskitempolanaus ja samalla Bolt Thrower -vaikutteisin biisi.

Triumph Over the Weak

– Ruotsinmaan death metalia on tullut joskus kuunneltua. Pääasiallisena ideana oli tehdä melodinen swedurunttaus unohtamatta kuitenkaan groovea! Knoppitietona: kertosäkeen piti olla black metalille flirttailevaa sahausta, mutta studiossa päätyikin iteraatioiden kautta Dismember-mankelin läpi ajetuksi Iron Maideniksi!

Heart of Winter

– Hieman erikoisemmalla tahtilajilla ja rakenteella muodostettu biisi. Ehkä juuri siksi tämän livenä soittaminen on joka luojan kerta tuntunut menevän vituiksi, haha! Tarinaa kerrotaan varsin suorasukaisesti ja jos Monty Pythonista tuttu lausahdus ”And there was much rejoicing…” on tuttu, niin siitä voinee johtaa biisin tarinan.

Visions of Violent Past

Levyn kakkossinkku. Omalla tavallaan uusi ja vanha kohtaavat eli mukana on sitä vanhaa tuttua ”jyrää”, mutta kuitenkin melodisella otteella. Tämä syntyi aika pitkälle treeneissä jamittelemalla. Alussa oli kertosäkeen riffi ja sitten treeni treeniltä kamaa alkoi syntymään ympärille.

Coup de Grace

– Jossain kohtaa tuli puheeksi, että levylle tarvitaan lisää D-beatia. Tästä sisuuntuneena rumpali toi kämpille aihion, josta lähdettiin rakentamaan. Lopputuloksena oli, että rumpalin aihio meni riffi riffiltä roskiin ja samaan aikaan timantinkova D-beat-biisi näki päivänvalon. Jälkikäteen sanottuna: joskus pelkällä idealla pärjää pitkälle.

Forsaken Pride

– Tähän on hyvä lopettaa levy. Järkälemäinen tekele sekä riffeiltään että kestoltaan ja sisältää jopa bändin ensimmäisen C-osan ikinä. Tästä oli aihio olemassa jo debyytin studiosessioiden aikoihin vuonna 2015, mutta päädyttiin siihen että tehdään parempi ja viimeistellympi versio seuraavalle levylle. Viisi vuotta meni, suunnitelma piti ja hyväkin vielä tuli.