Kurjuutta ja kuolemaa – ennakkokuuntelussa Enragementin kolmas pitkäsoitto Atrocities

Mukana myös koko yhtyeen voimin kirjoitettu kommenttiraita.

25.04.2022

Vuonna 2006 perustettu vihtiläislähtöinen Enragement julkaisee tulevana perjantaina (29.4.) kolmannen albuminsa Atrocities Rising Nemesis Recordsin kautta. Luvassa äärimetallivaikuttein synkennettyä death metalia historiallisista hirmuteoista, kurjuudesta ja kuolemasta, joista kuullaan päivittäin etenkin vallitsevassa nykytilanteessa.

Inferno tarjoaa levyn kokonaisuudessaan kuunneltavaksi ennakkoon jo nyt. Lisäksi yhtye on kollektiivisesti avannut biisi biisiltä albumin saloja ja näiden kommenttien pariin pääset tuosta alempaa.

(In)humanity

– Instrumentaalinen alustus albumille, jonka jokainen biisi pohjautuu vastenmielisiin tositarinoihin ihmiskunnasta. Onko epäinhimillisyys lähtemätön osa ihmisyyttä?

Sadistic Sedition

– Historia toistaa itseään. Ääritempolla kompaktiin pakettiin survottu runttaus luovii sitä, kuinka despooteilla on kerta toisensa jälkeen tapana hävittää agendaansa sopimattomat kansalaiset kuin selaushistoria sopimattomien istuntojen jäljiltä.

Lethal Human Experimentation

– Ihmisen uteliaisuus on sairaalloisuudessaan rajaton. Slämmäävä ja brutaali kipale kertoo toisen maailmansodan aikaisessa Japanissa tehdyistä julmista ihmiskokeista, joiden rinnalla nousevan auringon maan nykyinen hittivientituote lonkeroerotiikka lasketaan normaaliksi kokeilunhaluisuudeksi.

Siberian Frost

– Kun itänaapurin helvetissä on niin kylmä että vodkakin jäätyy, ei lämmitä mikään muu kuin Suomen kesää nopeampi blast beat. Jäätävällä tempolla pauhaavassa brutaalin teknisessä pläjäyksessä lisämausteena kylmäävä tuulahdus black metalia.

Decimating Winds of Phosphorus

– Fosfori hohtaa kauniisti pimeässä, mutta loisteaineiden lisäksi siitä voidaan valmistaa muutakin kuten sariinia. Ainakin silloin, kun tavoitteena on siviilien säälimätön murhaaminen kemiallisilla aseilla. Decimating Winds of Phosphorus onkin raskas kuin hengitys kyseisen hermokaasun jäljiltä.

Heavenly Inferno

– Red Bull antaa siivet, mutta niin antavat myös maamiinat. Kun sota on pyhää, kansan tie taivaan tuuliin on taattu. Eeppisillä elementeillä höystetty eepos kertoo siitä, kun marttyyrin palkkana on kiimaisten neitsyiden sijaan neliraajahalvaus.

Trade in Viscera

– Kun maksalaatikon himo käy kestämättömäksi mutta lompakko ammottaa tyhjyyttään, on hankittava sisäelimet pimeiden markkinoiden huokeilla hinnoilla. Trade in Viscera rouhii sen verran hitaalla tempolla, että tämän albumin mittakaavassa sitä voi melkein kutsua balladiksi.

Nailed to the Cross

– Synkkiä melodioita ja mustemman metallin höyryjä hönkivä biisi kertoo siitä, kun tarjolla on niin paljon ristejä ja rikollisia, ettei auta muu kuin ostaa koko rahalla vasara ja nauloja.

Violent Bigotry

– Blackened death metal -viboilla maustetussa kappaleessa matkataan antiikin Roomaan, jossa kristittyjen syntinen veri virtaa ja ihmisliha paistuu kuin aidossa italialaisessa pizzeriassa.

In Cinder

– Ihmisen halu tuhota ei tunne rajoja. Grindaavalla asenteella käyntiin räjähtävä viisu kuvailee kuinka kokonainen kaupunki kärähtää kokkona ionosfääriin. Jäljelle jää vain kasa tuhkaa.

Transcend in Fire

– Kuka sanoo, että kirkkojen polttaminen on vain satanistien juttu? Rytmikkäästi räimivä raita sukeltaa hurmoshenkisiin hippasiin, joissa ehtoollisviinin virratessa kirkon mukana taivaaseen nousee koko seurakunta – kuin savuna ilmaan.

Cast into Perishment

– Pienellä asialla voi olla suuria seurauksia kuten esimerkiksi atomin halkaisemisella. Cast into Perishmentin rankka mutta tunnelmoiva riffittely kuvastaa kuinka käy, kun kärjet koskettavat. Nimittäin ydinkärjet maata.

Lisää luettavaa