KYPCK-yhtye muuttaa muotoaan tulevan levyn ja sitä seuraavien keikkojen jälkeen – syy on varsin selkeä

Yhtye jatkaa toimintaansa samalla kokoonpanolla, mutta eri nimellä ja laulukieltä vaihtaen.

24.07.2023

Vuonna 2007 perustettu kotimainen venäjäksi laulettua metallia soittava KYPCK-yhtye tiedottaa jatkavansa toimintaansa eri nimellä elokuussa ilmestyvän uuden levynsä julkaisun ja sitä seuraavien keikkojen jälkeen. Samalla vaihtuu myös laulukieli.

”Kyllä, viides albumimme Преступления против человечества, joka ilmestyy elokuun 18. päivä, jää viimeiseksemme. Soitamme viimeisen keikkamme jossain vaiheessa ensi vuonna, jonka jälkeen laivamme suuntaa satamaan. Jatkamme samalla kokoonpanolla, mutta uuden nimen ja uusien musiikillisten elementtien kanssa. Laulukieli tulee olemaan englanti”, yhtye tiedottaa somessa.

”Syy on itsestäänselvä: Kreml eristi Venäjän muusta maailmasta aloittamalla täysimittaisen sodan ja hyökkäämällä toiseen itsenäiseen valtioon. Siinä menee raja. Keikat ja muu kulttuurillinen yhteistyö on mahdotonta ja jos ylitämme rajan, meidät voidaan uusien lakien mukaan asettaa syytteeseen, koska kerromme totuuksia. Bändin jatkaminen ja Venäjällä kiertäminen on yksinkertaisesti mahdotonta.”

”Meillä on paljon ystäviä molemmissa sotaa käyvissä maissa ja tulee aina olemaan. Näillä ihmisillä ei ole mitään tekemistä sen paskan kanssa, mitä on nyt meneillään ja tiedostamme sen. Saamme myös Venäjältä paljon yksityisviestejä, koska mielipiteiden julkisesta ilmaisemisesta voi olla kohtalokkaat seuraukset. Kiitämme teitä kaikkia viesteistänne, olemme lukeneet ne kaikki.”

”Mitä sotaan tulee, seisomme Ukrainan rinnalla loppuun saakka. He ovat ne, joiden kimppuun hyökättiin ja ovat taistelleet vastaan ja pitäneet kiinni siitä, mikä on ja tulee aina olemaan heidän. Yhtyeenä ja kulttuurisena toimijana olemme pysytelleet kaukana politiikasta, mutta rajamme ylitettiin 24. helmikuuta 2022. Kyse on vittu sodasta, elämästä ja kuolemasta, totuuksista ja valheista, oikeasta ja väärästä – oikeudesta elää itsenäisenä valtiona.”

Lisää luettavaa