Laakson studiopäiväkirja, osa 7: Fat Russian guy doing opera

23.02.2016

Kuolemanlaakson Markus Laakso raportoi V. Santuran studiosta Infernolle päiväkirjan avustuksella. Emme vielä tässä vaiheessa tiedä mitä siellä syntyy, tekstin perusteella tuskin Kuolemanlaakson albumia, mutta ehkä tulemme matkan aikana viisaammiksi.

22.2.2016

Biisien instrumenttikohtainen A4-taulukko on täyttynyt hyvää vauhtia X-merkinnöillä, mutta olemme jäljessä aikataulusta, ja paluulento häämöttää pelottavan lähellä. Lauloin eilen suunnitellun kahden biisin sijaan vain yhden, mutta onneksi Usva naulasi sen jälkeen puolet albumin bassoista.

Tänään oli oltava tehokas, sillä äänityspäiviä on jäljellä tämän jälkeen vain kaksi. Saimme kolmen biisin laulut purkkiin, mikä oli tavoitekin. ”Try to sound like a fat Russian guy doing opera”, kuului eräs tuottajan ohje.

2016_woodshed_34

Tekstejä puuttuu yhä puolisentoista kappaleen verran, enkä ole totta puhuen edes ehtinyt ajatella niitä. Seuraavat elementit ovat yhä äänittämättä: neljän kappaleen bassot, laulut ja akustiset kitarat sekä jokusen biisin perkussiot. No, on sitä kireämmilläkin aikatauluilla helmiä kalasteltu.

Pihalla tarkeni liki t-paidassa. Elohopea ryömi 15 °C:n kieppeille ja pysyi siellä koko aurinkoisen päivän. Studion pihalle oli ilmestynyt valko- ja violettilehtisiä kevätkukkaryppäitä. Jostain syystä mieleeni hiipi vanha tilastouutinen vuoden 2014 säähavainnoista: kotikaupungissani Kuopiossa aurinko paistoi 14 minuuttia koko marraskuun aikana. Nyt siellä on kuulemma kylmä ja helvetisti lunta. En malta odottaa päästä takaisin.

2016_woodshed_35

Istumme yleensä äänityspäivän jälkeen takapihan terassilla tai keittiössä, maistelemme hieman punaviiniä ja keskustelemme milloin mistäkin – 1990-luvun death ja black metalin ylivertaisuudesta, täkäläisen ja meikäläisen kulttuurien eroista, ruokaresepteistä, Studio Julmahuvista (Santura opetteli muuten eilen teknisesti puolimahdottoman Kummeli-biisi The Spirit of the New Agen), The Beatlesin psykedeliavaikutteiden alkuperästä ja uskomattomasta tuotteliaisuudesta (13 studioalbumia seitsemässä vuodessa), kunkin tulevista projekteista, maailmankatsomuksesta ja niin edelleen. Usein keskustelut äityvät melko syvälliselle tasolle. Näitä iltoja tulee ikävä.

– Laakso / KL

Laakson studiopäiväkirjan aiemmat osat löydät tästä klikkaamalla.

Lisää luettavaa