Lacuna Coil otti osaa livemusiikkiklubeja tukevaan protestiin, fanit suuttuivat tempauksesta – ”Ymmärrän täysin turhautumisenne…”

Lacuna Coil oli yksi noin 130 italialaisbändistä, jotka ottivat osaa "lakkoon".

01.03.2021

Lacuna Coil oli yksi noin 130 italialaisbändeistä ja -artisteista, jotka ottivat viime lauantaina (27.2.) osaa isoon livestriimitapahtumaan, joka oli nimetty otsikolla L’Ultimo Concerto eli viimeinen konsertti. Katsojien yllätykseksi tämä ei ollutkaan livestriimikeikka vaan kyseessä oli koronapandemian vuoksi vaikeuksiin ajautuneita livemusiikkiklubeja tukeva tempaus, jossa esiintyjät nousivat lavalle ja vain seisoivat siinä hetken paikallaan täydessä hiljaisuudessa.

”Olemme pahoillamme, ettette saaneet odottamaanne esitystä. Seisoimme hiljaa tukeaksemme elävän musiikin skeneä. Valitettavasti liveklubit Italiassa ja muualla maailmassa ovat olleet nyt vuoden suljettuina eikä merkkejä uudelleen avaamisesta ole näköpiirissä. Haluamme, että klubit saavat näkyvyyttä ja tunnustusta, koska sen ne ansaitsevat: tulla kohdelluiksi kulttuurillisina tiloina”, yhtye kommentoi sosiaalisessa mediassa tapahtuman yhteydessä.

Kaikki fanit eivät kuitenkaan ymmärtäneet, mistä oli kyse vaan moni suuttui, kun he eivät saaneetkaan bändiltä odottamaansa livestriimikeikkaa. Moni fani purki sitten pettymystään ja suuttumustaan lähettämällä yhtyeelle sekä tempauksen organisoineelle taholle vihaista palautetta. Palautetta tuli lopulta niin paljon, että Lacuna Coil -solisti Cristina Scabbia julkaisi vielä erikseen videon, jossa tämä pahoitteli syntynyttä mielipahaa ja selvensi vielä, mistä koko touhussa oli kyse.

”Otimme osaa lakkoon ja haluan nyt selventää asiaa englanniksi, koska ilmeisesti moni teistä ei tiennyt, mitä [L’Ultimo Concerton] verkkosivuille sanottiin eivätkä tienneet, että tapahtuman luonne oli alusta alkaen erikoinen – se, että yli 120 italialaista bändiä esiintyy eri klubiella samaan aikaan on todella epätavallista – emmekä me missään vaiheessa todella mainostaneet tai puhuneet etukäteen tästä, kuten aiemmista [virtuaalikeikoistamme]”, Scabbia toteaa.

”Emme tietenkään voineet sanoa mitään etukäteen, koska tarkoituksemme oli nimenomaan nostattaa meteliä. Ymmärrän täysin turhautumisenne ja vihanne ja uskokaa, että olisimme todella halunneet oikeasti soittaa teille. Mutta teidän täytyy ymmärtää, ettei keikan järjestäminen ole helppoa ja siihen liittyy kuluja, joita ette osaa ajatellakaan. Lakon pointtina oli tuoda esiin sitä tosiasiaa, että klubit ovat olleet nyt vuoden kiinni pandemian vuoksi emmekä tiedä, milloin ne voidaan taas avata. Haluan siis kiittää teitä, koska pettymyksestänne huolimatta autoitte meitä pitämään vielä enemmän ääntä.”

”Osa teistä kirjoitti, ettei hyödytä ’hyökätä’ faneja kohtaan tai ’käyttää faneja hyödyksi’, mikä ei ollut millään lailla tahallista. Mutta katsokaa asiaa siten, että monet toimittajat seuraavat myös bändejä, joten kommenttinne auttavat, koska ihmiset näkevät ne ja huomaavat, että musiikkimaailmasta puuttuu merkittävä osa, kun liveklubeja ei ole. Joten haluan kiittää teitä ja sanoa, että osa kommenteistanne on satuttanut meitä, mutta tiedämme, että tämä oli sen arvoista.”

”Toivottavasti näemme teidät oikealla klubilla, oikealla keikalla pian. Kiitos ymmärryksestänne.”

Lisää luettavaa