Lamb of Godin Randy Blythe keksi nerokkaan suunnitelman kiihkouskovaisten hiljentämiseksi – ”Tällaista tilaisuutta ei voinut jättää käyttämättä”

Westboro Baptist Churchin mielenosoitus hukkui kazoo-pillien meluun.

12.03.2019

Äärisukonnollinen Westboro Baptist Church on tunnettu siitä, ettei se katso hyvällä esimerkiksi seksuaalivähemmistöjä ja muiden uskontokuntien edustajia vaan hyökkää niitä kohti ärhäkkäästi mielenosoituksilla ja vihapuheella. Maanantaina kirkon edustajia kerääntyi Virginian Richmondissa vastustamaan osavaltion ensimmäisen avoimesti transsukupuolisen kansanedustajan Danica Roemin valintaa kaupunginvaltuustoon.

Baptisikirkon epäonneksi Roem sattuu olemaan erittäin hyvää pataa Lamb of Godin Randy Blythen kanssa, joka keksikin nerokkaan suunnitelman hiljentääkseen ystäväänsä härnäävät kiihkoilijat. Blythe organisoi ”vastabileet”, joka peitti baptisikirkon mielenosoituksen alleen kazoo- ja vuvuzela-pillien korviahuumaavalla metelillä.

”Miksi vaivaudumme pitämään tällaisen vastaliikkeen? Ensinnäkin, Danica on ystäväni enkä pidä siitä, että ystäviäni kiusataan. Toiseksi, heidän ’viestinsä’ on surkea – heillä on oikeus ilmaista mielipiteensä, mutta meillä on myös oikeus peittää se kazoon äänellä. Kolmanneksi, tällaista tilaisuutta ei voinut jättää käyttämättä – kukapa ei haluaisi kuulla Sanford & Sons -tunnaria soitettavan sadalla kazoolla?” Blythe avasi Style Weeklylle lähettämässään tiedotteessa.

”’Kirkolla’ on monia asianajajia jäsenenään ja he rahoittavat toimintaansa lakisyytteillä – joku menettää malttinsa ja lyö yhtä heistä, jonka jälkeen tämä haastetaan oikeuteen. Tai jos kaupunki estää heitä osoittamasta mieltään, he haastavat koko kaupungin. Joten antaa heidän tulla kyltteineen ja paskapuheineen. Niin kauan, kun me maltamme mielemme ja soitamme vain kazoota, kirkko on onnistunut ainoastaan tuhlaamaan rahojaan matkakustannuksiin. Minua ei kiinnosta väitellä näiden älykääpiöiden kanssa, suuttua ja huutaa heille – haluan sen sijaan pitää hauskaa heidän kustannuksellaan.”

Blabbermouthin mukaan suunnitelma onnistui hyvin: Westboron mielenosoittajat luovuttivat puolen tunnin mielenosoituksen jälkeen, kun heitä vastassa oli satapäin bilekansaa pilleineen ja torvineen. Alla muutamia videoita Blythen ”vastabileistä” sekä Blythen Instagramissa julkaisema kutsuvideo.

Lisää luettavaa